Antena Meniu Search
x

Video Percheziţii la o şcoală privată de asistenţi medicali din Braşov. Sunt vizate infracțiuni de luare și dare de mită

Au fost pechezitii în această dimineaţa la o şcoală privată de asistenţi medicali din Braşov. Procurorii au ridicat mai multe documente, într-o anchetă care cuprinde acuzaţii de dare de mită şi fals în înscrisuri. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.10.2023, 14:06

Vezi și

Percheziţiile au început în această dimineaţă, la ora 7, au fost trei percheziţii, una la sediul şcolii de asistenţi medicali din Braşov, una la sediul unei fundaţii şi o percheziţie domiciliară la o persoană fizică. 

Printre acuzaţiile investigate în acest dosar penal sunt fapte de luare de mită şi dare de mită. Investigaţia este desfăşurată de poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov sub coordonarea unui magistrat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Sunt cinci persoane care vor fi aduse la audieri în legătură cu acest dosar. Până acum anchetatorii nu au făcut publice datele legate de starea de fapt, de prejudiciul calculat în acest dosar sau de numărul de acte materiale.

Ce spun poliţiştii 

Pe acelaşi subiect

Potrivit IPJ Brașov, luni dimineața, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, fac trei perchezitii domiciliare în municipiul Brașov, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită.

Acestea vizează sediul unei unități de învățământ particulare, cel al unei fundații și domiciliul unei persoane fizice. "Se urmărește identificarea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale, sume de bani, etc.) ce urmează a fi administrate în probatoriu pe parcursul urmăririi penale, precum și conducerea la sediul poliției în baza unor mandate de aducere a 5 persoane pentru audieri", arată Poliția Brașov.

Acțiunea beneficiază de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Percheziţii la o şcoală privată de asistenţi medicali din Braşov. Sunt vizate infracțiuni de luare și dare de mită