Antena Meniu Search
x

Fermieri din Prahova, înșelați cu 5.000 €. Doi indivizi au cumpărat animale, folosind bani falși

Percheziţii de amploare în această dimineaţă la falsificatorii de bani din Prahova. Zeci de bancnote false, echivalentul a peste 5.000 de euro, au fost plasate pe piaţă într-o singură tranzacţie. Banii contrafăcuţi ar fi fost folosiţi pentru a cumpăra bovine. Trei persoane ar fi fost înşelate în acest caz, potrivit autorităţilor. După audieri, doi dintre cei acuzaţi de falsificarea banilor au fost arestaţi prevenit. Cercetările continuă însă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în această reţea.  

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 13:11

Vezi și

"Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unor bănuiţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, care, în perioada 20 august - 23 septembrie 2023, ar fi înşelat trei persoane, domiciliate în judeţele Prahova şi Buzău, de la care ar fi cumpărat animale (bovine), plătind contravaloarea acestora cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro. Prejudiciul stabilit până în prezent este de 5.100 de euro", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, la locuinţele persoanelor bănuite au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile şi 1.250 de lei.

Trei persoane au fost reţinute, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele în cauză, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor persoanelor implicate. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - Biroul Protecţia Animalelor şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Fermieri din Prahova, înșelați cu 5.000 €. Doi indivizi au cumpărat animale, folosind bani falși