Pfizer primește ajutor de la o companie farmaceutică rivală pentru producerea vaccinului anti-Covid

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 27.01.2021, 15:23.
Actualizat: 27.01.2021, 15:23

Pfizer/BioNTech va primi ajutor de la o companie farmaceutică rivală pentru a produce și distribui mai repede vaccinul anti-Covid. Pentru început, este vorba de peste 100 de milioane de doze de vaccin.

Pfizer va primi ajutor de la o companie farmaceutică rivală pentru producerea vaccinului anti-Covid

Pfizer va primi ajutor de la o companie farmaceutică rivală pentru producerea vaccinului anti-Covid

DPA Images / Jasper Jacobs via Hepta

CEO-ul companiei Sanofi, Paul Hudson, a anunțat că gigantul francez urmează să ambaleze și să umple 100 de milioane de doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer/BioNTech, în cursul acestui an, la fabrica sa germană din Frankfurt, scrie Reuters.

Pfizer și partenerul său german BioNTech se luptă, la fel ca alți producători de vaccinuri Covid-19, cum ar fi AstraZeneca, pentru a satisface cererea uriașă de vaccin, de pe piața mondială.

Sanofi lucrează la două variante proprii de vaccin

Luna trecută, Sanofi și Marea Britanie, GlaxoSmithKline, au declarat că un vaccin Covid-19 pe care îl dezvoltă împreună a arătat un răspuns imun insuficient la persoanele în vârstă, amânând lansarea acestuia la sfârșitul acestui an.

Compania a fost sub presiune de atunci pentru a căuta modalități de a ajuta cu vaccinurile Covid-19 concepute de alți producători de medicamente, pe măsură ce pandemia se intensifică din nou în Europa și în alte părți ale lumii.

Deoarece vaccinul nostru principal va întârzia câteva luni, ne-am întrebat cum putem fi de ajutor acum”, a spus Hudson.

Sanofi lucrează, de asemenea, la un alt potențial vaccin anti-Covid cu firma SUA Translate Bio, care utilizează tehnologia mRNA, similar cu abordarea Pfizer/BioNTech. Probele de fază I vor începe în acest trimestru.

Paul Hudson a confirmat că Sanofi rămâne angajat în cele două proiecte de vaccinuri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.