Antena Meniu Search
x

Suedia suspendă plățile către Pfizer și cere explicații privind numărul de doze de vaccin într-un flacon

Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către compania Pfizer și cere explicaţii despre numărul de doze disponibile în fiecare flacon, anunță cotidianul suedez Dagens Nyheter.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.01.2021, 15:51

Suedia suspendă plățile către Pfizer și cere explicații privind numărul de doze de vaccin într-un flacon
Suedia suspendă plățile către Pfizer și cere explicații privind numărul de doze de vaccin într-un flacon - Profimedia Images
  • Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon conţine cinci doze de vaccin.
  • Suedia susține că Pfizer a facturat câte şase doze per flacon, în loc de cinci.

Suedia cere lămuriri despre numărul de doze care i-au fost facturate, după ce Pfizer a facturat câte şase doze per flacon, în loc de cele cinci convenite, scrie Reuters.

„Până acum, noi am transmis companiei că trebuie să aşteptăm cu facturile care sunt disponibile până obţinem lămuriri despre ce se aplică”, a spus epidemiologul-şef Anders Tegnell pentru Dagens Nyheter.

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat şase doze per flacon.

Şase doze de vaccin într-un flacon de la Pfizer

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase şase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

„Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puţine doze pentru acelaşi preţ”, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

Suedia a cumpărat mai multe vaccinuri decât are nevoie, prin intermediul programul comun de la nivelul UE, transferând dozele suplimentare Norvegiei, care nu este membră a blocului comunitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Suedia suspendă plățile către Pfizer și cere explicații privind numărul de doze de vaccin într-un flacon