Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plajele, pregătite pentru iarnă. Muncitorii montează garduri de stuf pe litoral pentru a proteja nisipul în timpul furtunilor

Plajele de pe litoral au început să se pregătească pentru sezonul rece. Ca în fiecare toamnă, reprezentanţii Apelor Române s-au apucat să monteze garduri de stuf pentru a proteja nisipul în timpul furtunilor şi vijeliilor. Lucrările au început în Mamaia şi vor continua în Constanţa, Eforie Nord şi Sud şi Mangalia. 

de Andreea Filip

la 16.10.2024 , 18:16

Muncitorii lucrează de zori pe litoral pentru a pregăti plajele pentru sezonul rece. 

De-a lungul staţiunii Mamaia, reprezentanţii Apelor Române montează gardurile de stuf, astfel încât din cauza vântului puternic nisipul să nu treacă spre faleză.

Lucrările de protejare a plajelor de pe litoral au început la 1 octombrie

Vezi și

"Acţiunea este în derulare. Până în prezent, s-au montat circa 2.000 de metri liniari, începând din zona de nord şi continuând către sudul litoralului românesc. Dincolo de aceste aspecte, ecologizăm suprafeţele de plajă cu utilaje specifice, ecologizăm manual suprafeţe de pajă acolo unde e cazul, evacuăm toate aceste deşeuri la gropi de deşeuri reglementate", spune Stelica Hagi - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Pe acelaşi subiect

"Din studiile pe care le-am realizat, furtuniile sunt mai dese şi necesită aceste protecţii. Se pierde nisipul foarte fin, întru-cât vântul bate din nord vest, l-am avea pe bulevardul Mamaia sau pe faleză", spune Dragos Niculescu - cercetator INCDM.

Deşi astfel de lucrări se fac în fiecare an încă din 1990, oamenii de ştiinţă sunt de părere că ar trebui găsită o altă cale de a proteja plajele.

"O soluţie mai bună, sustenabilă şi care să fie multianuală şi să aibă şi un aspect mult mai plăcut, ar fi fost o lizieră, o lizieră de arbuşti şi arbori, care să stabilizeze şi să menţină nisipul şi în felul acesta să arate şi bine", spune Adrian Bâlbă- doctor în științe.

Până la venirea iernii, vor fi montaţi 9.000 de metri de garduri de stuf pe plajele din Mamaia, Constanţa, Eforie Nord, Eforie Sud şi Mangalia. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Evenimente » Plajele, pregătite pentru iarnă. Muncitorii montează garduri de stuf pe litoral pentru a proteja nisipul în timpul furtunilor