Antena Meniu Search
x

Video Plan roşu de intervenţie la o fabrică de mobilă din Cluj-Napoca. 14 muncitori s-au intoxicat cu o soluţie. "Am stat 2 secunde acolo şi m-a luat cu rău"

Desfăşurare de forţe, ieri, la o fabrică de mobilă din Câmpia Turzii, judeţul Cluj. S-a activat planul roşu de intervenţie, după ce mai mulţi muncitori s-au intoxicat cu o soluţie la locul de muncă. 13 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi, din fericire, niciuna nu a avut nevoie de transportul la spital. Atât poliţiştii, cât şi inspectorii ITM fac acum cercetări.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 26.03.2024, 07:41

Plan roşu de intervenţie la o fabrică de mobilă din Cluj-Napoca. 14 muncitori s-au intoxicat cu o soluţie. "Am stat 2 secunde acolo şi m-a luat cu rău"
Plan roşu de intervenţie la o fabrică de mobilă din Cluj-Napoca. 14 muncitori s-au intoxicat cu o soluţie. "Am stat 2 secunde acolo şi m-a luat cu rău"

Alarma a fost dată prin 112, iar apelul a venit direct din fabrică după ce mai multor angajate li s-a făcut rău. 

Tânăr: Am auzit că le-a fost la 14 oameni rău şi a venit ambulanţă, poliţie.

13 persoane au ajuns la spital

Pentru că numărul posibilelor victime depăşea efectivele ambulanţei din zona Turda-Câmpia Turzii, la nivelul judeţului s-a activat planul rosu de intervenţie, astfel că au fost trimise salvări şi din alte oraşe.

Pe acelaşi subiect

Paul Olar - ISU Cluj: Au fost evaluate 13 persoane, însă din fericire niciuna nu a fost transportată la spital.

Chiar şi aşa, nimeni nu a mai intrat în fabrică până când hala în care li s-a făcut rău muncitoarelor nu a fost extrem de bine aerisită. 

Tânăr: O substanţă care are miros de portocale, dar e substanţă tare. Am stat 2 secunde acolo şi deja m-a luat şi pe mine cu rău.

O compoziţie chimică folosită pentru curăţarea mobilei înainte de ambalare

Alex Prunean, reporter Observator: Substanţa cu care lucrau muncitorii e folosită pentru curaţarea adezivilor de pe diferite unelte sau suprafeţe şi în mod normal utilizată corect nu trebuie să fie toxică. Inspectorii de muncă, aflaţi deja în fabrică, vor să afle acum dacă angajaţii aveau echipamente corespunzătoare de protecţie. 

Şi politiştii fac cercetări pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Reprezentanţii fabricii au refuzat să comenteze incidentul, dar au transmis că soluţia folosită, ieri, e utilizată în mod constant şi niciodată nu au mai fost probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Plan roşu de intervenţie la o fabrică de mobilă din Cluj-Napoca. 14 muncitori s-au intoxicat cu o soluţie. "Am stat 2 secunde acolo şi m-a luat cu rău"