Antena Meniu Search
x

Video Plata amenzilor rutiere, mai uşoară şi mai rapidă. Ce urmează după ce am achitat penalitatea

Plata amenzilor va fi de acum mai rapidă şi mai uşoară. Camera Deputaților a adoptat ieri un proiect de lege care prevede simplificarea procesului. Mai exact, după achitarea unei amenzi, nu va mai fi necesar să trimitem dovada plăţii la Poliţie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.11.2021, 14:15

Vezi și

Acesta era şi până acum un proiect pilot şi se putea plăti amenzile într-un cont unic al poliţiei, fără să mai fim nevoiţi să trimitem dovada plăţii, însă acest lucru se aplica doar pentru câteva contravenţii, spre exemplu pentru depăşirea limitei de viteză. 

Însă, dacă primeam o amendă pentru că nu ne-am asigurat la trecerea cu o cale ferată, aceasta nu era inclusă în proiectul pilot, eram nevoiţi să plătim amenda la autorităţile locale şi să trmitem dovada de plată către poliţie şi aici se schimbă lucrurile. 

Practic, orice amendă de circulaţie am primi, putem să o plătim în contul unic al poliţiei fără să mai fie nevoie să trimitem această dovadă de plată. 

Cont unic pentru amenzi 

Pe acelaşi subiect

O altă problemă pe care aceasta ar putea să o rezolve este cea a primăriilor care erau până acum obligate să recupereze amenzile neplătite de la contravenienţi, de la cei care au fost amendaţi. Acum din moment ce amenzile merg într-un cont unic al poliţiei nu mai au această obligaţie şi, în acest fel, amenzile nu mai sunt scăzute din bugetul pe care primăriile îl primesc în fiecare an. 

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, cu 307 voturi 'pentru', un proiect de lege care prevede ca procesul verbal privind plata amenzilor contravenționale să nu mai fie trimis la Poliţie.

Proiectul merge la promulgare la șeful statului."Cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, să demonstreze că şi-a plătit amenda, fiind un cont unic şi primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat şi cetăţeanul şi am ajutat şi primăriile", a declarat deputatul UDMR care a iniţiat proiectul, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Plata amenzilor rutiere, mai uşoară şi mai rapidă. Ce urmează după ce am achitat penalitatea