Antena Meniu Search
x

Video Amenzi usturătoare pentru angajatorii care nu își plătesc salariații la timp. Până la 10.000 de lei pentru fiecare angajat

Angajatorii care nu își plătesc salariații la timp riscă, de azi, amenzi usturătoare. Patronii pot fi sancţionaţi pentru fiecare angajat în parte, potrivit unei modificări recente la Codul Muncii. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 20.10.2021, 20:20

Vezi și

E o veste bună pentru cei care au mereu probleme din cauza întârzierilor la plata salariilor. A fost modificat Codul Muncii, iar patronii care vor întârzia cu plata salariilor mai mult de o lună, riscă să fie sancționați cu amenzi de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare salariat.

Scopul e combaterea fenomenului cunoscut ca munca la gri. În astfel de cazuri, angajatorii evită plata integrală a taxelor și a impozitelor pe salariu și încheie contracte de muncă pe salariu minim, iar restul banilor sunt dați la plic, fără să fie impozitați.

Amenzi și pentru orele peste program, fără să fie compensate cu zile libere

Între 10.000 şi 15.000 de lei amendă vor primi şi acele firme care îşi ţin angajaţii peste program, fără să compenseze cu zile libere. 

Angajaţii care se află în astfel de situaţii trebuie să facă reclamaţii la Inspectoratul teritorial de Muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Amenzi usturătoare pentru angajatorii care nu își plătesc salariații la timp. Până la 10.000 de lei pentru fiecare angajat