Antena Meniu Search
x

Video "Dumnezeule! Este inadmisibil". Mizerie şi gândaci în supermarketuri. ANPC a închis deja 12 magazine şi a dat amenzi usturătoare

Comisarii de la protecţia consumatorului au pus tunurile pe marile supermarketuri! De vinerea trecută, controalele se ţin lanţ. Inspectorii au închis până acum 12 magazine şi au dat amenzi totale de aproape 320.000 de lei. Şi asta pentru că au găsit un dezastru pe rafturi: de la gândaci la alimente stricate.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 03.11.2021, 19:59

Vezi și

În 12 magazine din Bucureşti care aparţin unor lanţuri mari a început de câteva zile curăţenia forţată. "Dumnezeule! Dumnezeule! Este inadmisibil. Nu mai vin! Nu mai vin aici niciodată!", exclamă o femeie. Ieri, inspectorii ANPC au găsit într-un magazin de pe Bulevardul Ion Mihalache printre cele mai mari probleme. Magazinul este închis şi astăzi, iar în interior angajaţii muncesc de zor pentru a face curăţenie şi a mai rezolva din problemele găsite de inspectori. Culmea, magazinul este chiar cel în care, în luna iunie, clienţii au filmat doi şobolani în vitrină care împart un covrig

Şi în alte magazine Mega Image inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit mizerie şi gândaci. Vitrinele şi rafturile erau pline de resturi, iar unele produse scoase la vânzare erau expirate sau alterate. Nu toţi clienţii sunt speriaţi de descoperirile inspectorilor. "Dacă e curăţenie de ce să nu cumpărăm?"

Supermarketuri sancţionate pentru condiţii insalubre

Şi hypermarketurile Auchan au fost luate la puricat, sancţionate şi închise din cauza mizeriei. Comisarii au descoperit produse expirate sau alterate dar şi insecte ... congelate în vitrinele frigorifice. Astăzi s-au redeschis parţial. De dimineaţă, angajaţii făceau curăţenie la foc automat. "A fost praf. Şi ştiţi, praful se ridică..."

Pe acelaşi subiect

Controalele în marile magazine s-au ţinut lanţ de la finalul săptămânii trecute şi până azi. Coincidenţă sau nu, au început după ce Asociaţia Marilor Retaileri a publicat joia trecută un comunicat prin care cere autorităţilor să renunţe la certificatul verde în magazine. O zi mai târziu, patru hypermarket-uri Cora au fost controlate, închise parţial şi amendate. 

Toate cele trei lanţuri de magazine anunţă că au luat măsuri şi că majoritatea problemelor au fost deja rezolvate. Totodată, reprezentanţii celor trei reţele îşi asigură clienţii că standardele de sigurnaţă şi igienă sunt respectate în toate magazinele. 

Nu doar în Bucureşti au fost controale. Şi în magazine din Ploieşti inspectorii au găsit gândaci și muște în spațiile de vânzare a alimentelor, rugină și mizerie în frigidere, dar și produse expirate. Cea mai mare amendă a fost de 40.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » "Dumnezeule! Este inadmisibil". Mizerie şi gândaci în supermarketuri. ANPC a închis deja 12 magazine şi a dat amenzi usturătoare