Antena Meniu Search
x

Video "Plătești mașină mică și mergi să îți rezolvi treaba". Avertismentul transportatorilor care asigură rutele între sate şi marile oraşe

Semnal de alarmă tras de transportatorii care asigură rutele între sate şi marile oraşe. Preţul carburanţilor pune frână activităţii, iar în curând vor fi nevoiţi să îşi oprească afacerile devenite neprofitabile. Consiliile judeţene constată şi ele problema: odată scoase la licitaţie contractele pentru transport, nimeni nu mai depune ofertă. Pentru oamenii de la ţară, situaţia este echivalentă cu pierderea singurei legături pe care o au cu oraşul. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 04.08.2022, 08:36

Vezi și

Ne aflăm în autogara din Râmnicu Vâlcea. Zeci de călători aşteaptă îmbarcarea în microbuzul către casă. Printre ei, îl întâlnim pe Marin. Suferă de o boală gravă şi trebuie să vină la tratament de două ori pe săptămână. Cursa specială e salvarea omului. A auzit însă că ar putea rămâne fără ea, din cauza banilor pe care transportatorul e obligat să îi lase la pompă.

Cum v-ați descurca?

Plătești mașină mică, dai 2, 3 milioane la mașină și mergi să îți rezolvi treaba.

Călătorii înţeleg situaţia şi nu pot să îi învinuiască pe transportatori

Pe acelaşi subiect

Vă dați seama că nu mai au de ce să mai pună în mișcare mașina, pentru că nu acoperă cheltuielile. 

Situaţia e serioasă şi o confirmă şi mai marii judeţului. La procedura pentru atribuirea contractelor de transport pentru anul următor firmele nu s-au mai înghesuit.

Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vâlcea: Pentru 53 de loturi au fost depuse oferte şi suntem în procedură de evaluare. Vom vedea câte vor fi adjudecate din cele 53. Iar pentru 24 de loturi nu au fost depuse oferte. Adică transportatorii nu au fost interesaţi. 

Microbuzele vor rămâne trase pe dreapta, avertizează transportatorii

Probleme cu transportul sunt în toată ţara, spune preşedintele uneia dintre cele mai mari asociaţii de transportatori din sud. 

Gheorghe Neagra, asociația transportatorilor Dolj: 4,91 era prețul la motorină în 31.12.2021. În iunie, de la 4.96, deci în iunie, 30.06.2022, 9.25. Deci 80% preţul motorinei.

Dintre cele 84 de trasee câte sunt în judeţul Dolj, nici măcar 10% nu mai aduc profit. Microbuzele vor rămâne trase pe dreapta, avertizează transportatorii.

Nici documentaţiile de atribuire sau delegare a traseelor nu mai corespund realităţii, mai spun transportatorii. E nevoie de o reevaluare a numărului de călători şi calcule riguroase cost - profit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Plătești mașină mică și mergi să îți rezolvi treaba". Avertismentul transportatorilor care asigură rutele între sate şi marile oraşe