Antena Meniu Search
x

Video Scumpirea carburanţilor ne lasă pietoni. Românii se reorientează către transportul în comun, obligaţi de preţurile uriaşe la benzină şi motorină

Preţurile tot mai mari la benzină şi motorină, dar şi scumpirile din ultima perioadă, au cam făcut gaură în buzunarele românilor. Motiv pentru care din ce în ce mai mulţi şoferi îşi lasă maşinie în parcare şi devin pietoni. La Suceava, de exemplu, la orele de vârf autobuzele sunt arhipline. Un motiv de bucurie pentru transportatori, care înregistrează în această perioadă vânzări record la bilete şi abonamente.

de Angela Bertea

la 11.05.2022, 17:50

Vezi și

Suceava, ora de vârf. Traficul pe cele mai importante artere din oraş devine tot mai aerisit. Numărul maşinilor scade de la o săptămână la alta. La ce preţuri avem noi la un litru de benzină, cu siguranţă o plimbare cu atobuzul e mai mult decât benefică. Şi a buzunar şi la sănătate. În schimb, a crescut considerabil numărul călătorilor din mijloacele de transport în comun. Iar acest lucru se vede în vânzările zilnice de bilete şi abonamente. "Se simte o creștere a numărului de călători. Da, v-am spus de la săptămână la săptămână, de la lună la lună", a declarat Ion Lungu, primarul oraşului Suceava.

În municipiul Suceava circulă zilnic 40 de mijloace de transport în comun

Însă, nu numai scumpirile carburanţilor îi fac pe oameni să-şi ţină maşinile în parcare, ci şi noile condiţii din autobuze. Acestea oferă tot confortul de care au nevoie călătorii: sunt electrice, au aer condiţionat şi sunt mult mai silenţioase. "Foarte mulți călători prefer transportul public local pe principiul faptului că este un transport ecologic, un transport curat, un transport destul de plăcut în detrimentul masinilor personale care în acest context, având în vedere scumpirea motorinei care s a făcut de doua ori și jumătate, au văzut că este mai eficient", a declarat Dănuț Matei - director transport public local Suceava.

În municipiul Suceava circulă zilnic 40 de mijloace de transport în comun pe toate traseele stabilite. Preţul unui bilet ajung la 2,5 lei iar un abonament lunar costă 75 de lei. Sunt şi oamenie care preferă mişcarea în aer liber. În toamnă, parcul auto al oraşului va fi suplimentat cu încă 15 autobuze electrice, care vor înloui maşinile pe motorină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Scumpirea carburanţilor ne lasă pietoni. Românii se reorientează către transportul în comun, obligaţi de preţurile uriaşe la benzină şi motorină