Antena Meniu Search
x

Foto Poliţia Română a povestit pe Facebook cum a decurs operaţiunea de arestare a ''Pistolarului'' din Calafat. Doru, unul dintre eroii zilei

Ora 23.40: ''Deplasați-vă urgent la barul din localitatea Basarabi! Se pare că un bărbat amenință mai multe persoane cu un pistol!''. Aşa a sunat apelul la care oamenii legii au răspuns de urgenţă. Printre ei a fost şi Doru, unul dintre poliţiştii care au reuşit să îl imobilizeze pe ''Pistolarul'' din Calafat. În semn de apreciere pentru felul în care a fost gestionată situaţia, mesajele cu felicitări nu au întârziat să apară.

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 19:00

Vezi și

Un român părăsit de iubită a venit din Franţa la Calafat pentru a o convinge să se împace. A luat cu el un adevărat arsenal: un pistol, o arbaletă şi patru bidoane pline cu acid clorhidric şi sulfuric. Poliţiştii l-au prins înainte să apuce să facă rău cuiva. Povestea este demnă de scenariul unui film.

Un apel la 112 anunța că pe terasa unui bar, un bărbat ameninţă mai multe persoane cu un pistol. Oamenii legii au intrat în alertă şi s-au prezentat de urgenţă la locul cu pricina. Când a văzut poliţiştii, ''Pistolarul'' a luat-o la goană, aşa că agenţii au pornit pe urma lui. În cele din urmă au reuşit să îl imobilizeze şi să îl dezarmeze.

Printre cei aflaţi în misiune a fost şi Doru care a povestit cum a decurs întreaga experienţă. În semn de apreciere pentru felul în care a decurs intervenţia, a fost postat şi un mesaj pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Mesajul integral postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române:

Pe acelaşi subiect

''Deplasați-vă urgent la barul din localitatea Basarabi! Se pare că un bărbat amenință mai multe persoane cu un pistol!

Imediat, colegii noștri, aflați în patrulă în apropierea zonei, au plecat către locul indicat, conștienți că fiecare clipă contează în astfel de situații.

„Apelul se confirmă! Trimiteți mai multe echipaje!”

Bărbatul, care ar fi ameninţat, cu un pistol, clienţii de pe terasa barului, la vederea echipajelor de poliţie, a părăsit în fugă locaţia, încercand să scape.

A continuat o urmărire pe strada de lângă bar, escaladarea gardului unei locuințe, ulterior, prinderea și imobilizarea bărbatului.

Și…surpriza acum avea să vină!

Polițiștii au găsit pistolul aruncat de bărbat în iarbă, în apropierea locului în care a fost prins, o pereche de cătușe, iar într-un rucsac, care i-ar fi aparținut, o armă tip arbaletă, 13 săgeți, un cuțit, un spray iritant, o cutie cu mai multe cartușe și 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care păreau să conțină substanțe chimice.

Care era planul bărbatului? Se va stabili din cercetări, dar noi ne bucurăm că, oricare ar fi fost el, nu a fost pus în aplicare.

Bărbatul este reţinut şi umează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Îl felicităm pe Doru, poliţist în cadrul poliţiei Municipiului Calafat, care a plecat în urmărirea acestuia, dar şi întreaga echipă care s-a mobilizat şi a desfăşurat activităţile necesare pentru a-l reține pe bărbatul bănuit de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poliţia Română a povestit pe Facebook cum a decurs operaţiunea de arestare a ''Pistolarului'' din Calafat. Doru, unul dintre eroii zilei