Antena Meniu Search
x

Video Bărbat înarmat cu un pistol, o arbaletă şi sticle cu acid sulfuric şi clorhidric, scandal şi ameninţări într-un bar din Dolj

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a ameninţat oamenii de la barul din sat cu o armă. Incidentul a avut loc în noaptea de 2 august în satul Basarabi, municipiul Calafat, din judeţul Dolj.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.08.2021, 15:48

Vezi și

Poliţiştii au fost chemaţi de un martor care a sunat la 112 şi a spus că pe terasa pe care se afla, un individ ameninţă consumatorii. La sosirea poliţiştilor, agresorul a luat-o la fugă, dar a fost prins şi imobilizat de oamenii legii.

În urma controlului corporal, asupra acestuia a fost găsit un pistol neletal pentru care nu avea autorizaţie şi o pereche de cătuşe. În rucsacul bărbatului, poliţiştii au găsit de asemenea o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe și 4 recipiente care ar fi conţinut substanţe chimice. 

Bărbatul în vârstă de 50 de ani este cetăţean român, dar trăieşte în Franţa de mai mulţi ani şi revenise în ţară la sfârşitul lunii iulie. Reporterul Observator Cristina Oprea a aflat că bărbatul s-ar fi prezentat la terasa barului pentru a afla date despre fiica proprietarei barului, de 33 de ani, cu care acesta ar fi avut o relaţie de concubinaj, iar la interactiunea  verbală cu femeia de 55 de ani, mama fostei concubine a acestuia, ar fi devenit agitat, ameninţând-o cu un pistol atat pe aceasta cât clienţii de pe terasa barului.

Cum a fost prins bărbatul care a ameninţat oamenii dintr-un bar din Dolj

Pe acelaşi subiect

Poliţia Română a povestit pe Facebook cum a decurs operaţiunea de arestare a bărbatului.

Deplasați-vă urgent la barul din localitatea Basarabi! Se pare că un bărbat amenință mai multe persoane cu un pistol!” Imediat, colegii noștri, aflați în patrulă în apropierea zonei, au plecat către locul indicat, conștienți că fiecare clipă contează în astfel de situații.

„Apelul se confirmă! Trimiteți mai multe echipaje!” Bărbatul, care ar fi ameninţat, cu un pistol, clienţii de pe terasa barului, la vederea echipajelor de poliţie, a părăsit în fugă locaţia, încercand să scape.

A continuat o urmărire pe strada de lângă bar, escaladarea gardului unei locuințe, ulterior, prinderea și imobilizarea bărbatului. Și…surpriza acum avea să vină!

Polițiștii au găsit pistolul aruncat de bărbat în iarbă, în apropierea locului în care a fost prins, o pereche de cătușe, iar într-un rucsac, care i-ar fi aparținut, o armă tip arbaletă, 13 săgeți, un cuțit, un spray iritant, o cutie cu mai multe cartușe și 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care părea să conțină substanțe chimice.

Care era planul bărbatului? Se va stabili din cercetări, dar noi ne bucurăm că, oricare ar fi fost el, nu a fost pus în aplicare. Bărbatul este reţinut şi umează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Îl felicităm pe Doru, poliţist în cadrul poliţiei Municipiului Calafat, care a plecat în urmărirea acestuia, dar şi întreaga echipă care s-a mobilizat şi a desfăşurat activităţile necesare pentru a-l reține pe bărbatul bănuit de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată", au scris Poliţia Română pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bărbatul a folosit pistolul înainte să intre în bar

Conform unui comunicat al Poliţiei Municipiului Calafat, bărbatul a fost reţinut pentru comiterea a 5 infranţiuni.          

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a pătrunde pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locația respectivă  fiind găsit un tub cartuș. Acesta face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării, iar bărbatul a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa.

"De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat o percheziție în camera unui hotel, unde bărbatul ar fi fost cazat de când a revenit în țară.

În urma percheziției, au fost ridicate documente care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru amenințare, nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Dolj", mai spune Poliţia. Ulterior Judecătoria Calafat a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbat înarmat cu un pistol, o arbaletă şi sticle cu acid sulfuric şi clorhidric, scandal şi ameninţări într-un bar din Dolj