Antena Meniu Search
x

Prefectul Capitalei, după protestele anti-restricții: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească

Prefectul Capitalei Alin Stoica afirmă, după violenţele produse în centrul Bucureştiului la finalul manifestaţiei împpotriva restricţiilor, că aceia care au instigat la violenţă trebuie să plătească.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 08:59

Proteste anti-restricții în București și în mai multe orașe din țară
Proteste anti-restricții în București și în mai multe orașe din țară - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Alin Stoica a mai adăugat că cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.

”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească.  Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.

Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook prefectul Capitalei.

El îi felicită pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte.

Pe acelaşi subiect

”De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a afirmat prefectul.

Noapte de foc pentru România

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. În Capitală, manifestanţii de la Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit.

Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

Ulterior, amploarea protestului din Capitală s-a redus considerabil, iar Jandarmeria chiar a anunţat în jurul orei 23:00, că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, întrucât nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie.

Un grup de manifestanţi a pornit, însă, către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prefectul Capitalei, după protestele anti-restricții: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească