Antena Meniu Search
x

Video Noapte de foc în întreaga țară. Oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta față de noile restricții

În întreaga ţară a fost o noapte de foc. Oamenii au ieşit din case pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de pandemie. Dacă în Brăila sau Galaţi, jandarmii s-au luptat, la propriu, cu protestatarii, în alte oraşe manifestaţiile au arătat mai mult ca o sărbătoare. Oamenii au cântat şi chiar au închins hore în marile pieţe.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 08:34

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Manifestaţiile împotriva noilor restricţii au luat o turnură violentă în mai multe oraşe din ţară. În Brăila, mai mulţi protestatari s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. În învălmăşeală, mai multe PET-uri au zburat spre jandarmi. Unul a fost nimerit chiar în faţă. 

La numai câţiva kilometri, aproape simultan, în Galaţi, un alt protest încingea spiritele. Protestatarii au plecat din faţa Prefecturii, au străbătut câţiva kilometri pe unul din cele mai importante bulevarde din oraş, apoi s-au întors în centru. 

Şi aici, o parte dintre manifestanţi au început să arunce cu pietre în cordonul de jandarmi. 

Scene de violenţă au fost şi în Drobeta Turnu-Severn. După o încleştare cu jandarmii, mai mulţi protestatari au fost fugăriţi şi duşi cu forţa în dube. 

Pe acelaşi subiect

În Braşov, o maşină de poliţie a fost blocată de mulţimea ieşită în stradă. Spre agenţi a zburat şi o petardă. 

În alte oraşe, însă, manifestaţiile au rămas în mare parte paşnice. La Iaşi, oamenii au protestat prin incendierea măştilor, dar nu au existat ciocniri cu forţele de ordine. Iar în Arad, manifestanţii au ales să înmormânteze simbolic actualul guvern plimbând pe străzile municipiului un sicriu gol. 

În Timişoara, însă, protestul a semănat mai mult cu o petrecere în aer liber. Oamenii au scandat pe muzică şi au cântat imnul României. Iar la Târgu Jiu, manifestanţii au încins o horă în centrul oraşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noapte de foc în întreaga țară. Oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta față de noile restricții