Antena Meniu Search
x

A doua seară de proteste în România. Manifestația din Capitală s-a încheiat violent: jandarmii au intervenit în forță, după ce protestatarii au început să arunce cu pietre

Protestul împotriva restricţiilor s-a încheiat violent, noaptea trecută, în Bucureşti. Jandarmii au intervenit în forţă, după ce manifestanţii au început să arunce cu pietre, în centrul oraşului. Zeci de oameni au fost săltaţi şi băgaţi în dube. Ore întregi, oraşul a fost blocat, după ce miile de protestatari au scandat pe principalele artere.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 08:26

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Protestul anti-mască a degenerat în Piaţa Unirii, din Bucureşti. Aproape de miezul nopţii, zeci de manifestanţi au început să arunce cu pietre în forţele de ordine. Unul dintre jandarmi a fost rănit în timpul confruntărilor. Scutierii au intervenit cu gaze lacrimogene. 

În învălmăşeala creată, chiar şi jandarmii au avut de suferit de la gaze. Ciocnirile dintre forţele de ordine şi protestatari s-au încheiat cu zeci de reţineri. 

Jandarm: Pe burtă! Hai, sus! Gata, la maşină!

Protestatar: Vă rog, nu daţi! 

Cu doar câteva ore înainte să izbucnească conflictul, senatoarea Diana Şoşoaca făcea apel la calm, în Piaţa Victoriei. 

Diana Șoșoacă: În momentul în care aveți un senator printre voi, nimeni nu poate atacă locul în care este un senator. Drept pentru care, voi sunteți apărați prin prezența mea aici. Nu va duceți peste ei! Nu îi provocați. De abia așteaptă, sunt vreo 20 de dube în spate. 

Încă de la lăsarea serii, grupurile de protestatari s-au plimbat necontenit pe străzile capitalei. Aproximativ 4.000 de oameni au mărşăluit de la Piaţa Universităţii la Piaţa Victoriei şi invers. Au intrat însă şi pe alte artere, chemând lumea la protest. 

Mai mulţi protestatari au venit la protest cu fumigene şi petarde. 

Protestatari: Nu ne putem duce copiii ziua în parc, ne-au arestat la domiciliu. Ne bagă ăștia în case ca la pușcărie, pur și simplu, ce pot să vă spun. 

Protestatar: Nu cred că covidul umblă mai mult seara decât ziua. 

Manifestanţii au fost chemaţi să îşi strige nemulţumirile în stradă de către liderul AUR, George Simion. 

George Simion, lider AUR: Luptăm pentru libertate. Ni se par absurde măsurile pe care le-au luat, reinchiderea școlilor, închiderea sălilor de sport. Este sănătos să faci sport. Parcă special se vrea îmbolnăvirea noastră. 

Protestul din România în presa internațională

Protestele din România au atras şi atenţia presei internaţionale. Peste Ocean, publicaţia The Washington Post precizează că manifestaţiile au început la o zi după ce noile restricţii au intrat în vigoare. Jurnaliştii americani amintesc, însă, şi de faptul că, în prezent, ţara noastră are cel mai mare număr de pacienţi internaţi la terapie intensivă de la începutul pandemiei.

Incidentele din Bucureşti şi alte oraşe au fost expuse şi de postul de televiziune ABC din Statele Unite, dar şi de mai multe publicaţii europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » A doua seară de proteste în România. Manifestația din Capitală s-a încheiat violent: jandarmii au intervenit în forță, după ce protestatarii au început să arunce cu pietre