Antena Meniu Search
x

Galerie foto Primele imagini din interiorul pavilionului unde a izbucnit incendiul de la Matei Balș

Cinci oameni au murit în urma incendiului de vineri dimineață, de la Institutul Matei Balș din București, iar primele imagini din pavilionul în care au izbucnit flăcările arată dimensiunea dezastrului din spital.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.01.2021, 18:54

  • Patru persoane au fost găsite carbonizate în incendiul de la Matei Balș, o alta, o femeie de 80 de ani, a murit după ce a fost transferată la Spitalul Floreasca.

Potrivit celor mai recente informaţii, cele cinci persoane care au murit în incendiul de la Matei Balş erau trei bărbaţi şi două femei şi aveau în jur de 62-63 de ani fiecare. Toți cinci erau pacienți infectați cu Covid-19, în stadiu mediu spre sever.

Ultima victimă a fost găsită carbonizată într-o baie în pavilionul Instititului, în care patru saloane au fost afectate de incendiu.

Zece apeluri de urgență au fost înregistrate la 112, pentru anunțarea incendiului de la Institutul Matei Balș din București. Potrivit STS, primul apel a avut loc la ora 05:04:09 și a durat 57 de secunde, persoana care a sunat nu a comunicat informaţii, se auzea doar zgomot de fond.

Ulterior, operatorul 112 STS a reapelat numărul de la care s-a iniţiat apelul la ora 05:05:07, persoana anunţând că este un incendiu la Spitalul Matei Balş.

101 pacienți îngrijiți de 20 cadre medicale 

Conducerea Institutului Matei Balș a anunțat că va sprijini ancheta privind incendiul care a provocat cinci decese. Totodată, cei de la unitatea medicală au transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului.

Potrivit comunicatului transmis presei în momentul fatidic în spital se aflau 101 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

Toți pacienții au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului, susțin reprezentanții spitalului.

În urma intervenției prompte a colegilor din liniile de gardă și a mobilizării autorităților de urgență, au fost prevenite alte victime, astfel încât toți ceilalți pacienți sunt în siguranță, au mai spus cei de la Matei Balș.

La final ei anunță că echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" va sprijini ancheta în curs și lămurirea aspectelor, care ar fi putut duce la accidentul din această dimineață, cu atât mai mult cu cât autorizațiile și avizele sunt la zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Primele imagini din interiorul pavilionului unde a izbucnit incendiul de la Matei Balș