Antena Meniu Search
x

Reacţia reprezentanţilor Institutului Matei Balş, după tragedia soldată cu cinci morţi

Reprezentanţii Institutului Matei Balş, din Bucureşti, au oferit o primă reacţie în legătură cu tragedia de vineri dimineaţa, când un incendiu izbucnit într-una dintre clădirile de la Matei Balş s-a soldat cu cinci răniţi.

de Redactia Observator

la 29.01.2021, 18:02

Cinci persoane au murit în tragedia de la Institutul Matei Balş
Pompierii au avut nevoie de circa 30 de minute pentru a stinge incendiul de la Institutul Matei Balş - Hepta
  • 101 pacienţi erau internaţi în pavilionul în care s-a petrecut tragedia de la Matei Balş.
  • Reprezentanţii Institutului Matei Balş dau asigurări că se îngrijesc în continuare de sănătatea şi siguranţa pacienţilor.

Reprezentanţii Institutului Matei Balş au precizat că 101 pacienţi erau internaţi în pavilionul respectiv, iar de soarta acestora se ocupau 20 de cadre medicale, pe parcursul nopţii.

Cinci dintre cei 101 pacienţi au murit, însă ceilalţi 96 de pacienţi "au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului".

În plus, reprezentanţii Institutului Matei Balş susţin că "fiind în plină pandemie, sănatatea și siguranța pacienților vor fi în continuare prioritatea noastră".

Redăm mesajul integral transmis de reprezentanţii Institutului Matei Balş:

"Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din dimineața zilei de 29 ianuarie, soldat din păcate cu 5 decese dintr-un total de 101 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

Toți pacienții au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului.

În urma intervenției prompte a colegilor din liniile de gardă și a mobilizării autorităților de urgență, au fost prevenite alte victime, astfel încât toți ceilalți pacienți sunt în siguranță. Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" va sprijini ancheta în curs și lămurirea aspectelor, care ar fi putut duce la accidentul din această dimineață, cu atât mai mult cu cât autorizațiile și avizele sunt la zi.

Fiind în plină pandemie, sănatatea și siguranța pacienților vor fi în continuare prioritatea noastră".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Reacţia reprezentanţilor Institutului Matei Balş, după tragedia soldată cu cinci morţi