Antena Meniu Search
x

Video Primul concert pentru bebeluşi a avut loc la București. Repertoriul a fost gândit special pentru micuții de nici 1 an: "Muzica are efecte asupra lui "

Primul concert pentru bebeluşi şi femei gravide a avut loc astăzi la Bucureşti. Corul Madrigal a cântat melodii care captează atenţia celor mici şi le stimulează limbajul, abilităţile de ascultare şi memoria. Repertoriul a fost ales în colaborare cu o muzico-terapeută care lucrează şi pentru un spital din Germania.

de Redactia Observator

la 04.06.2023, 21:31

Vezi și

Bazat pe studii despre efectului muzicii asupra copiilor până în 12 luni şi a femeilor însărcinate, concertul a învăţat părinţii să cânte melodii cu efecte benefice asupra celor mici, alături de Corul Madrigal.

Angelica Postu, muzicoterapeut: Impactul este foarte complex, cu toţii avem o reacţie imediată la muzică şi ne referim în primul rând la un impact asupra limbajului, asupra muzicii, asupra dezvoltării cognitive, impactul este de lungă durată.

Cezar Verlan, dirijor Sporeşte inteligenţa, sporeşte atenţia distributivă.

Punerea în scenă a fost gândită special pentru spectatorii bebeluşi

Pe acelaşi subiect

Concertul Madrigal pentru bebeluşi a cuprins melodii precum "Somewhere Over the Rainbow", "Greensleeves", "Moon River". Cercetările arată că fredonarea muzicii induce starea de bine şi celor mici, şi părinţilor. Concertul a fost realizat în colaborare cu pianista Angelica Postu, specialist muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin.

Angelica Postu, muzicoterapeut: Este important ca muzica să fie una liniştitoare, armonii pozitive, un ritm constant care să se adapteze respiraţiilor şi bătăilor inimilor copiilor.

Punerea în scenă a fost gândită special pentru spectatorii bebeluşi, cu lumini colorate şi proiecţii simple.

Mămică: Ascultăm muzică de cameră mult. Ascultăm orice tip de muzică, dar mai ales muzică de cameră, în maşină, acasă, copiii sunt liniştiţi.

Cezar Verlan, dirijor: Tot repertoriul a fost ales cu mare atenţie, toate prelucrările corale pe care le-am adaptat pe cor pentru acest eveniment au fost foarte laborios dezvoltate.

Mămică: Eu sunt soprană şi soţul meu este bariton. Cred că muzica are efecte asupra lui şi cred că este un copilaş liniştit datorită muzicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primul concert pentru bebeluşi a avut loc la București. Repertoriul a fost gândit special pentru micuții de nici 1 an: "Muzica are efecte asupra lui "