Antena Meniu Search
x

"Un miracol". Doi bebeluşi au supraviețuit după ce au plutit 3 zile pe un lac. Părinţii lor au murit în urma inundaţiilor din Congo

Miracol în urma dezastrului produs de inundaţiile din Congo. Doi bebeluşi au fost găsiţi în viaţă, plutind de trei zile lângă malul lacului Kivu, din Congo. Părinţii lor au murit în urma viiturilor.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 18:29

Doi bebeluși au fost salvați după ce au plutit lângă malul lacului Kivu din estul Republicii Democratice Congo. Copiii au fost găsiți la câteva zile după ce inundațiile au ucis peste 400 de persoane în țara africană. Bebelușii au fost salvați în Bushushu și în Nyamukubi, cele două sate distruse de inundațiile care au lovit săptămâna trecută.

„Este un miracol, am fost cu toții uimiți", a declarat, pentru BBC, liderul comunității locale Delphin Birimbi.

Peste 400 de persoane, moarte în urma inundaţiilor din Congo

Părinții lor au murit, dar comunitatea va alege persoanele care îi pot crește, adaugă domnul Birimbi, potrivit Mediafax. Nu este clar cum au supraviețuit bebelușii timp de trei zile pe lac, dar martorii spun că aceștia pluteau pe resturi.

Peste 400 de persoane au murit și alte sute sunt dispărute în urma inundațiilor din Congo. 200 de persoane rănite se află în centrele medicale locale, în timp ce aproximativ 1.300 de case și clădiri publice au fost distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Un miracol". Doi bebeluşi au supraviețuit după ce au plutit 3 zile pe un lac. Părinţii lor au murit în urma inundaţiilor din Congo