Antena Meniu Search
x

Video O bunicuţă din Târgu Jiu a dat întregii familii, printre care doi bebeluşi, să mănânce ciorbă cu insecticid. Medicii de la UPU nu au internat pe nimeni

O greşeală în bucătărie putea să aibă un deznodământ tragic pentru o familie din Târgu Jiu. O bunică a pus, din greşeală, insecticid în ciorbă. Întreaga familie a mâncat din ea. Şapte persoane au ajuns la spital, printre care şi doi bebeluşi. Specialiştii revin cu îndemnul de a fi mai atenţi unde depozităm substanţele periculoase în casă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.05.2023, 17:18

Vezi și

Femeia, în vârstă de 63 de ani, era în vizită la una dintre nurori. A vrut să pregătească o ciorbă, dar în loc de apă, a pus insecticidul care era diluat într-un bidon. Atât ea, cât şi cele două nurori, precum şi trei fetiţe cu vârste de 8 luni, 10 luni şi 7 ani au apucat să mănânce din ciorbă. După ce şi-au dat seama ce au mâncat, cele trei femei au luat copiii şi i-au adus la Unitatea de Primiri Urgenţe. Pentru că nu aveau simptome şi nici analizele nu au arătat vreo intoxicaţie, niciunul nu a rămas internat în spital.

Medicul trebuie consultat imediat după apariţia simptomelor

"S-au făcut analizele de sânge. Medicii le-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală pe perioada nopţii, însă aceştia au refuzat", a declarat Mihaela Ţicleanu, Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Specialiştii ne sfătuiesc să nu păstrăm produsele periculoase la un loc cu cele alimentare, să fie etichetate corespunzător şi, cel mai important, să le ţinem departe de copii. "Păstrarea produselor biocide se face în spaţii special amenajate, separate de locuinţă, la care să nu aibă acces copiii", a declarat Daiana Militaru, Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

"Produsele de curăţat, detergenţii de vase, de rufe, produse de parchet, mobilă şi chiar pesticidele. Copiii sunt mult mai expuşi de a suferi de afecţiuni mai puternice din cauza substanţelor toxice pentru că sunt mai tineri şi au greutate mai mică", a declarat Cristina Cornoiu, medic. Vărsăturile, durerile de stomac, dificultăţi de vorbire sau respiraţie sunt primele semne care apar după o astfel de intoxicaţie cu o substanţă periculoasă. Medicul trebuie consultat imediat după apariţia simptomelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O bunicuţă din Târgu Jiu a dat întregii familii, printre care doi bebeluşi, să mănânce ciorbă cu insecticid. Medicii de la UPU nu au internat pe nimeni