Antena Meniu Search
x

Video Primul pod rutier construit în Maramureş de la Revoluţie încoace, inaugurat cu mare fast. Investiţia a costat 16 milioane de lei

Primul pod rutier construit în Maramureş de la Revoluţie încoace a fost inaugurat, cu mare fast, la sfârşitul săptămânii trecute. Cu o lungime de aproximativ 180 de metri, acesta traversează râul Someş şi face conexiunea dintre judeţele Maramureş şi Satu Mare. Lucrarea a costat 16 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 18.04.2022, 08:24

Vezi și

Ideea construirii unui nou tronson rutier a venit încă din anul 2017, când edilul orașului Seini i-a cerut podarului bacului care traversa râul Someș să numere persoanele care trec zilnic prin zonă. Acesta nu știa să îi numere, iar în dreptul fiecărei persoane a trecut pe foaie o liniuță. 

Gabriela Tulbure, primar Seini: M-am dus cu podul plutitor până în Baia Mare şi vreau să vă spun că am avut foarte mari emoţii pentru că era destul de nesigur. M-am întors seara, mi-a dat o hârtiuţă pe care am înfoliat-o şi care are 263 de linuţe. 

Investiţia a costat 16 milioane de lei

Ideea s-a concretizat rapid într-un proiect îndrăzneţ. Lucrările de execuție ale podului au fost demarate în anul 2018, și, pentru că leagă două județe din nordul țării, Maramureșul de Satu Mare, a fost denumit Podul Unirii.

Pe acelaşi subiect

Cosmin Crișan, primar Pomi: Este o zi istorică pentru locuitorii oraşului Seini şi a comunei Pomi. Un vis sau dorinţa locuitorilor oraşului Seini şi comunei Pomi a devenit realitate. 

Până la ridicarea acestui pod, şoferii erau nevoiţi să ocolească peste 60 de kilometri pentru a ajunge dintr-un judeţ în altul.

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor: Programul Naţioanal de Dezvoltare Locală sau cum se va numi: PNI, este extrem de important pentru comunităţile locale şi e foarte important ca în perioada următoare să repornească acest program naţional care are efecte de tipul acesta. 

La inaugurarea noului pod au fost prezente sute de persoane, locuitori ai celor două comunităţi. Înainte de a deschide circulația pe podul care face legătura între cele două județe, investiția a fost sfințită.

Podul rutier are o lungime de 180 de metri, din care 100 de metri sunt peste luciul de apă, iar lăţimea este de aproape 8 metri. Are două benzi rutiere, câte una pe sens şi trotuare. În județul Maramureș un alt pod rutier, la Ulmeni, se află încă în stadiu de realizare. Finanțarea a fost obținută în 2015, iar lucrările trebuiau terminate 3 ani mai târziu, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primul pod rutier construit în Maramureş de la Revoluţie încoace, inaugurat cu mare fast. Investiţia a costat 16 milioane de lei