Antena Meniu Search
x

Video Imagini din dronă cu primul pod construit în Maramureş de la Revoluție încoace. Construcţia care leagă două judeţe a costat 15,7 milioane de lei

Primul pod rutier construit în Maramureș de la Revoluție încoace a fost inaugurat ieri. Cu o lungime de aproximativ 180 de metri, acesta traversează râul Someş făcând conexiunea dintre judeţele Maramureş şi Satu Mare. Valoarea lucrării se ridică la 15,7 milioane de lei, iar fondurile au provenit din bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 15.04.2022, 21:44

Vezi și

Înainte de a deschide circulația pe podul care face legătura între cele două județe, investiția a fost sființită. Ideea construirii unui tronson rutier a venit în anul 2017, când edilul orașului Seini i-a cerut podarului bacului care traversa râul Someș să numere persoanele care trec zilnic prin zonă. Acesta nu știa să îi numere, iar în dreptul fiecărei persoane a trecut pe foaie o liniuță. A adunat astfel peste 260 de persoane.

Primul pod de la Revoluţíe încoace care a fost finalizat

Din Seini porneşte Drumul Județean 109  care asigură legătura cu drumul naţional DN 19, tronson care străbate municipiul Sighetu Marmaţiei şi ajunge la graniţa cu Ucraina. Înainte ca circulația rutieră să fie deschisă pe pod, șoferii din localitatea sătmăreană Pomi trebuiau să facă, de exemplu, un ocol de pste 60 de kilometri pentru a ajunge la Baia Mare. Prezent la inaugurare, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a adus precizări privind Programul Național de Dezvoltare Locală.

Lucrările de execuție ale podului rutier au fost demarate în anul 2018, și pentru că leagă două județe din nordul țării, Maramureșul de Satu Mare, a fost denumit Podul Unirii.

Podul rutier are o lungime de 180 de metri, din care 100 de metri sunt peste luciul de apă, iar lăţimea este de aproape 8 metri. Are două benzi rutiere, câte una pe sens şi trotuare. În județul Maramureș un alt pod rutier, la Ulmeni, se află încă în stadiu de realizare. Finanțarea a fost obținută în 2015, iar lucrările trebuiau terminate 3 ani mai târziu, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Imagini din dronă cu primul pod construit în Maramureş de la Revoluție încoace. Construcţia care leagă două judeţe a costat 15,7 milioane de lei