Antena Meniu Search
x

Video Imagini spectaculoase, la construcţia podului peste Dunăre de la Brăila. Blocuri de peste 200 de tone, ridicate cu macarale speciale

Podul peste Dunăre de la Brăila a intrat într-o nouă fază de execuţie, iar imaginile sunt spectaculoase. Constructorul montează în aceste zile calea de rulare, iar blocurile metalice sunt aduse pe Dunăre şi ridicate cu macarale speciale.

de Adrian Obreja

la 21.03.2022, 18:06

Vezi și

Lucrările pentru cel mai grandios proiect de infrastructură din România, de la Revoluţie încoace, sunt finalizate în proporţie de 60%. Potrivit estimărilor, podul va fi deschis circulaţiei înainte de sfârşitul anului. 

Podul peste Dunăre de la Brăila ar trebui să fie gata la finalul anului viitor, spun constructorii. Va fi cea mai înaltă construcție din România. Şi al treilea pod hobanat din Europa.

Adrian Obreja, reporter Observator: Lucrările la noua etapă a construcţiei podului sunt în plină desfăşurare. Tablierul metalic este transportat şi poziţionat pentru a deveni efectiv calea de rulare. Vorbim despre o lucrare extrem de complexă şi minuţioasă, pentru că fiecare bloc metalic cântăreşte peste 200 de tone. Este adus de la Şantierul Naval din Brăila, cu ajutorul unor barje pe Dunăre. Acestea opresc pe malul Dunării în dreptul podului, după care cu ajutorul unui sistem special de ridicare acestea sunt poziţionate pe viitorul amplasament.

Operaţiune este complexă şi riscantă, care va dura aproximativ două luni de zile, mai ales dacă vremea le va permite. Lucrările sunt gata în proporţie de peste 60%, iar inginerii spun că la finalul anului totul ar trebui să fie gata, inclusiv drumurile de acces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Imagini spectaculoase, la construcţia podului peste Dunăre de la Brăila. Blocuri de peste 200 de tone, ridicate cu macarale speciale