Antena Meniu Search
x

Procurorii militari au deschis un dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei

Procurorii militari au deschis un dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei, ca urmare a violenţelor care au lăsat în urmă peste 400 de persoane rănite.

Procurorii militari au deschis un dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei, ca urmare a violenţelor care au lăsat în urmă peste 400 de persoane rănite.

Parchetul General a transmis, în această dimineaţă, un comunicat prin care a anunţat că intervenţia jandarmilor va fi verificată amănunţit de procurori în cadrul unei ample anchete.

"În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018.

De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică", se arată în comunicatul Parchetului General.

Pe acelaşi subiect
Dosar penal pentru jandarmi in cazul protestului din Bucuresti

Potrivit unor surse, procurorii fac cercetări pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, ieri după-amiază şi noaptea trecută, în urma protestului violent din Piaţa Victoriei.

Dintre aceştia, în această dimineaţă, în spitalele din Bucureşti, mai erau internate doar 10 persoane, dintre care patru jandarmi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Procurorii militari au deschis un dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei