Antena Meniu Search
x

Protest la Sanatoriul din Predeal. Angajaţii se plâng că nu îşi primesc salariile la timp şi nu au materiale pentru îngrijirea pacienţilor

Protest spontan al angajațiilor Sanatoriului de Nevroze din Predeal. Oamenii sunt nemulțumiți că nu-şi primesc salariile la timp și că nu au nici materiale strict necesare pentru îngrijirea pacienților care depind de sprijinul lor.  

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 09:42

Vezi și

Deşi au făcut nenumărate sesizări, angajații Sanatoriului de Nevroze nu au primit niciun răspuns din partea autorităților, deşi salariile nu le-au primit de mai bine de zece zile.

Angajată: Când aştepţi să iei salariul, nu a intrat. A mai intrat eşalonat de multe ori, nu e prima dată. 

Dana Stochiceanu, lider de sindicat: Asigurăm că actul medical nu este afectat deloc. Pacienţii primesc toate îngrijirile de care beneficiază de drept. 00.45

La Sanatoriul de Nevroze din Predeal sunt internați acum peste 80 de pacienți.

Angajată: Materialele lipsesc. În momentul în care tu nu ai să speli ca lumea ce ai de spălat, normal că afectează. La un moment dat, ajungi să speli apă cu apă. 

Conducerea sanatoriului recunoaște scăderea calității actului medical, întârzierile în plata salariilor și pune totul pe seama banilor care întârzie, de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

Iustinian Budicea, manager Sanatoriul de Nevroze Predeal: Am înţeles că nu au bani. Ei trebuie să ne finanţeze. Am câştigat un proces foarte mare după perioada pandemiei. 

Sanatoriul de la Predeal are, în prezent, patru medici şi 18 asistenți medicali. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Protest la Sanatoriul din Predeal. Angajaţii se plâng că nu îşi primesc salariile la timp şi nu au materiale pentru îngrijirea pacienţilor