Antena Meniu Search
x

Update Raed Arafat: ”Spitalul Foișor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi; era sub jumătate ocupată”. Motivul pentru care evacuarea s-a făcut noaptea

Raed Arafat a explicat, vineri seară, că decizia de a transforma Spitalul de Ortopedie Foișor în spital Covid a fost luată pentru că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă și astăzi s-au făcut transferuri de pacienți din București, cu un avion militar, pentru că efectiv în Capitală nu s-a găsit loc pentru ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.04.2021, 23:40

Raed Arafat, despre decizia transformării Spitalului Foișor în spital Covid
Raed Arafat, despre decizia transformării Spitalului Foișor în spital Covid - Hepta/Mediafax/ Alexandru Dobre
  • Pacienţii internaţi la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti au fost transferaţi la alte unităţi medicale, ori externaţi, vineri seară.
  • De sâmbătă dimineață, spitalul va primi pacienţi cu infecţie COVID-19.

UPDATE 23.20: Într-o postare făcută pe Facebook, Raed Arafat a spus că decizia de a transforma un alt spital de urgență din Capitală în spital Covid ar fi avut un impact extrem de puternic asupra cazurilor de urgență non-covid.

Prin urmare, s-a ales un spital unde operațiile sunt, de regulă, programate, și care are un număr mai mare de paturi. Așa cum este Spitalul de Ortopedie Foișor.

”La acest moment, avem două spitale de urgență din București care au fost transferate total în spitale Covid, Spitalul Sf. Ioan și Spitalul Județean Ilfov. Astfel că transformarea încă a unui spital de urgență în spital Covid putea să impacteze foarte serios cazurile de urgență care sunt non covid și care vin la aceste spitale. Cum e Floreasca, Universitar sau Elias. Mai mult, aceste spitale deja au secții care preiau pacienți Covid. Așa că ne-am îndreptat spre un spital care nu primește urgențe decât mai puțin, care are operații programate și care să aibă o secție de Terapie Intensivă cu un număr mai mare de paturi”, a spus Raed Arafat, pe Facebook.

Raed Arafat a spus că au fost făcute toate demersurile necesare din timp de transformare a spitalului în spital Covid, a fost înștiințat din timp managerul, dar, când s-a trecut efectiv la mutarea pacienților, echipa s-a lovit iarăși de rezistența unor persoane aflate la conducerea spitalului ”Cand s-a pus în final decizia clară ca acest spital va fi transformat, au început să evalueze pacienții”, a spus Raed Arafat.

Pe acelaşi subiect

”Ne pare rău că am ajuns să facem această evacuare în cursul nopții. Lumea să înțeleagă că aceste decizii sunt grele pentru noi, nu sunt ușoare, dar sunt necesare ca să prevenim pierderea unor vieți care au nevoie de aceste locuri”, a spus Raed Arafat, vineri seară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Raed Arafat a spus, la Antena 3, că spitalul Foișor avea, astăzi, sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată.

"Spitalul Foişor, astăzi, după o analiză a situaţiei din Bucureşti, s-a luat decizia de transformare a lui în spital pentru COVID. Situaţia astăzi în unităţile de primiri urgenţe este serioasă, pentru că astăzi dimineaţă (...) a trebuit să trimitem pacienţi din Bucureşti în alte zone, chiar cu un avion militar", a explicat, vineri seară, şeful DSU, Raed Arafat.

Secția ATI a Spitalului Foișor are 200 de paturi pe oxigen

Raed Arafat a explicat că va fi pus în funcţiune un al treilea TIR de Terapie Intensivă, dar în continuare sunt pacienţi care au nevoie de tratament la ATI.

"Suntem pe cale a de porni al treilea TIR de Terapie Intensivă la «Babeş» şi se lucrează şi noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât unde era conectat, decizie luată pentru siguranţă. Ştim că am pornit şi al doilea la «Sfântul Ioan», şi este cel de la «Marius Nasta» şi al treilea la «Victor Babeş» va porni în cursul serii de astăzi sau mâine. În unităţile de primiri urgenţe mai avem pacienţi care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiţi acolo, dar nu pot să rămână acolo, pentru că unităţile respective primesc şi alţi pacienţi care ajung, aşa că, după o analiză, Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienţi care necesită de fapt transfer în altă parte pe Terapie Intensivă (...)", a spus Raed Arafat.

Unii dintre pacienții evacuați din Spitalul Foișor au fost trimiși acasă, alții - transferați

Raed Arafat a explicat că sâmbătă dimineaţă Spitalul Foişor trebuie să primească pacienţi COVID, iar pacientii care erau internaţi aici vor fi transferaţi - unii, iar alţii vor fi lăsaţi acasă.

"Contează orice oră când noi avem pacienţi de Terapie intensivă în UPU şi când continuă să vină pacienţi în cursul nopţii, nu pot să vă spun câţi o să apară. Deci normal că trebuie să evacuăm", a subliniat el.

Vineri seară, zeci de pacienți internaţi la Spitalul Foişor, din Bucureşti, au fost evacuaţi pe fugă, după ce autorităţile au decis ca unitatea respectivă să devină spital suport Covid.  Primele informaţii de la faţa locului arată că 21 de pacienţi, mulţi dintre ei abia operaţi, ar urma să fie transferaţi la alte spitale din Bucureşti, pentru a se face loc unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Raed Arafat: ”Spitalul Foișor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi; era sub jumătate ocupată”. Motivul pentru care evacuarea s-a făcut noaptea