Antena Meniu Search
x

Reacţia unei studente din Turcia care s-a cazat într-un cămin din România şi a dat de şoareci, gândaci şi ploşniţe

Gândaci, ploşniţe şi şoareci! Asta găsesc în fiecare zi în camere studenţii cazaţi într-unul dintre căminele Universităţii de Vest din Timişoara. Sub protecţia anonimatului, un tânăr a povestit pentru Observator coşmarul prin care trece. Şi colegii tânărului confirmă problemele din cămin. Cu toate acestea, Direcţia de Sănătate Publică Timiş spune că nu găsit nicio problemă în urma controlului făcut în cămin. 

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 14:53

Unul dintre studenţi spune că trăieşte un coşmar. Are constant urme de ciupituri de insecte de când s-a cazat într-unul dintre căminele Universităţii de Vest din Timişoara. Deşi aici prind loc doar studenţii merituoşi, cu medii peste 9, condiţiile în care trăiesc sunt mizere.

Student: Problema este legată de mucegaiul din baie, de băile nefuncţionale, duşurile nefuncţionale, de pereţii scorojiţi şi de problema gândacilor şi a ploşniţelor. Din păcate nu sunt cazuri singulare, se întâmplă destul de regulat. Şi în vară au fost probleme destul de mari cu şoriceii, acum cu gândacii.

O tânără vine din Turcia, iar contactul cu viaţa de student în Timişoara a speriat-o. 

Studenta Erasmus: Sunt ploşniţe. Le-am văzut! Chiar şi în camera mea. 

Reporter: Te-au muşcat? 

Studenta Erasmus: Da, am muşcături. 

Reporter: Astea sunt muşcături de ploşniţe? 

Studenta Erasmus: Da! Nici nu am ştiut ce sunt alea ploşniţe. Am aflat aici. 

Reporter: Te-au muşcat noaptea?

Student:  Da, aveam bube, gen muşcăturile alea roşii. Prima dată am crezut că sunt ţânţari.

Chiar şi administratorul căminului recunoaşte că sunt probleme. Dar spune că nu ar fi atât de grave.

Raluca Luchian, administrator cămin: Probleme cu şoarecii, da, au fost, i-am văzut. Au urcat pe la diferite etaje. S-au pus soluţii, s-au făcut deratizări. Ploşniţele sunt o altă problemă, dar nu atât de mare. Gândaci, toţi avem, peste tot sunt.

"Într-un comunicat oficial, Universitatea de Vest din Timişoara susţine că ultima acţiune de dezinsecţie şi deratizare a fost făcută în luna septembrie. La începutul anului universitar nu a exista nicio plângere privind prezenţa gândacilor sau a ploşniţelor. Acestea au început să apară la sfârşitul lunii octombrie", transmite Iulia Pop, reporter Observator. 

În acest caz a fost sesizată şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş care a făcut o anchetă. Potrivit raportului, au fost verificate toate cele cinci nivele ale căminului şi nu s-a sesizat prezenţa gândacilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Reacţia unei studente din Turcia care s-a cazat într-un cămin din România şi a dat de şoareci, gândaci şi ploşniţe