Antena Meniu Search
x

Reporterul Observator care a trăit iadul incendiilor din Grecia, interviu pentru presa elenă: "Nicio naţiune nu va permite Capitalei sale să ardă"

Grecia a fost cuprinsă de flăcări vara asta, iar pompierii români au mers acolo să ofere ajutor. Românii au fost priviţi cu admiraţie de către localnici, dar au avut şi ceva probleme de comunicare.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 14:12

  • Laurenţiu Rădulescu, reporterul Observator, a oferit un interviu pentru presa din Grecia.

În mijlocul evenimentelor încinse din această vară s-a aflat reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, care a oferit un interviu în presa locală, pentru site-ul sportime.gr.

Întrebare: Grecii i-au privit cu admiraţie pe pompierii români. De ce crezi că s-a întâmplat asta?

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Nu ştiu dacă este neapărat admiraţie. Cred că recunoştinţă, respect. Şi asta s-a întâmplat cu toţi cei care au ajutat Grecia, nu doar cu românii. 

Întrebare: Ai asistat la eforturile depuse de autorităţile din Grecia, România şi alte ţări. Crezi că se putea face ceva mai mult?

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Nu ştiu dacă se putea face ceva în plus. Echipa Antena 1 a sosit în Grecia când focul era deja extins. La câte focare erau şi la cât de puternic au ars, nu ştiu ce altă ţară le putea stinge în doar câteva zile. Am încercat să stăm departe de controversele politice. Am spus doar mărturiile oamenilor şi ceea ce am văzut noi. Bineînţeles, nicio naţiune nu va permite Capitalei sale să fie cuprinsă în flăcări. Acesta poate fi motivul pentru care autorităţile din Grecia s-au concentrat mai mult pe Atena la început şi nu pe Evia. 

Întrebare: Ce părere ai despre declaraţia pompierilor care a necesitat un comunicat din partea autorităţilor?

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Cred că a fost o neînţelegere şi atât. 

Întrebare: Crezi că se va termina coşmarul acestor incendii?

Laurenţiu Rădulescu: Istoria ne arată că incendiile din Grecia nu se vor termina curând. În plus, să nu-i uităm pe piromani. Cel mai important lucru este, cred, că aceste incendii pot fi combătute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reporterul Observator care a trăit iadul incendiilor din Grecia, interviu pentru presa elenă: "Nicio naţiune nu va permite Capitalei sale să ardă"