Antena Meniu Search
x

Pompierii români s-au întors acasă, după 10 zile de foc în Grecia. Eroii au fost înaintați în grad

Eroii români s-au întors din Grecia. Cei 142 de pompieri români care au ajutat la stingerea incendiilor de vegetaţie din ţara elenă au fost întâmpinaţi cu mare fast la întoarcerea în ţară. În cadrul ceremoniei care a avut loc în această dimineaţă, salvatorii au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 30.08.2021, 13:57

Vezi și

Cei 142 de pompieri români s-au întors acasă, după 10 zile de foc. O a doua misiune a salvatorilor noștri care a fost cel puțin la fel de intensă ca prima. 

Astăzi, pompierii au fost decorați într-o ceremonie cu totul specială aici, la Centrul de Coordonare și Conducere a intervenției de la Ciolpani, festivitate la care au participat, printre alții, ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat și un reprezentant al ambasadei Greciei la București. 

Adrian Lupușor, reporter Observator: Am stat de vorbă cu unii dintre pompierii eroi, care au spus că au fost uluiți de imaginea apocaliptică din Grecia, o imagine cu care nu s-au mai întâlnit niciodată. De asemenea, mi-au povestit că a fost o misiune în care au parcurs mii de kilometri pentru a acoperi toată suprafața arsă. Și nu în ultimul rând, au promis că vor răspunde afirmativ ori de câte ori vor fi chemați să lupte pentru salvarea naturii și a oamenilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Pompierii români s-au întors acasă, după 10 zile de foc în Grecia. Eroii au fost înaintați în grad