Antena Meniu Search
x

Video Pompierii români, din nou eroi în Grecia. Au fost chemaţi de urgenţă pentru a stinge un focar uriaş în apropierea Atenei: au venit cu toate cele 8 autospeciale

Într-o mare de flăcări, peste 140 de pompieri români luptă din nou umăr la umăr cu salvatorii greci. În ultimele 24 de ore, incendiile au făcut prăpăd în nordul Atenei. Sute de oameni au fost evacuaţi de autorităţi, iar când s-au întors, şi-au găsit locuinţele făcute scrum.

de Redactia Observator

la 25.08.2021, 14:06

Vezi și

După câteva zile de linişte, focul a pus din nou stăpânire pe regiunea Attica, din jurul capitalei. Flăcările au izbucnit din senin şi, alimentate de vegetaţie au ajuns la peste 10 metri înălţime. Militarii noştri, care încercau să lichideze câteva focare mai mici din zonă, au fost chemaţi în ajutor de urgenţă. Incendiul puternic i-a obligat pe români să trimită toate cele 8 autospecialele în jurul dealurilor din zona localităţii Vilia.

Nici pe timpul nopţii vâlvătaia nu s-a potolit de tot. Pompierii au rămas într-o tabără improvizată, la 40 de kilometri de Atena. Radu este unul dintre comandanţii echipajelor de stingere. A stat de veghe împreună cu alţi 15 pompieri la Mănăstirea Sfântul Ilie, aproape de Vilia. Două chilii cuprinse de flăcări au fost salvate de la distrugere. "Din păcate am văzut şi câteva scene destul de neplăcute şi urâte. Căţei prinşi în casă care au suferit arsuri. Din fericire nu au fost oameni, oamenii au fost evacuiaţi din sat, dar au rămas animale de companie care, unele dintre ele, au avut de suferit", spune Radu.

Ca şi acum două săptămâni, cauza incendiilor o reprezintă canicula, care aprinde vegetaţia uscată. Grecia nu s-a confruntat în ultimii 30 de ani cu asemenea distrugeri pornite de foc. "Este dezastru. În Evia jumătate de insulă a luat foc. Fum, cenuşă peste tot. Ceva dezastruos. Au ars pădurile de jur împreujurul Atenei. Tot, tot ce s evede pădure, hectare întregi", spune Eduard Munceleanu, un român din Grecia.

Până acum, în mai bine de o lună de incendii devastatoare, autorităţile din Grecia au avut de stins peste 500 de focare. Peste 5 mii de oameni şi-au părăsit casele iar peste 500 de locuinţe au fost distruse de flăcări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Pompierii români, din nou eroi în Grecia. Au fost chemaţi de urgenţă pentru a stinge un focar uriaş în apropierea Atenei: au venit cu toate cele 8 autospeciale