Antena Meniu Search
x

Mărturia unui pompier român care se luptă cu flăcările în Grecia: ”Un dezastru cum n-am mai văzut niciodată”. Au de stins un versant întreg

S-au reaprins incendiile de vegetaţie din Grecia. Focare uriaşe au izbucnit în insula Evia şi provincia Attica, din apropiere de Atena, acolo unde sunt mobilizaţi şi pompierii români. Mai multe sate au fost rapid evacuate, însă unele case au căzut pradă flăcărilor. 

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 14:14

Vezi și

Pompierii români şi cei eleni luptă cu flăcările umăr la umăr. Au de stins un versant întreg, iar incendiul s-a extins şi către zonele locuite. ”Avem casa arsă, de asemenea zona pentru oaspeţi, care este de asemenea o altă casă, a ars” a mărturisit un localnic.

Românii au înnoptat într-o mănăstire pentru a o proteja, după ce două chilii au fost cuprinse de flăcări. Alţii au supravegheat zonele în care au lichidat incendiul de teamă că focarele s-ar putea reaprinde. 

”A fost o zi extraordinar de grea, un dezastru cum n-am mai văzut niciodată. Focul s-a extins cu o aşa repeziciune că n-am apucat să facem prea multe. Am intervenit să protejăm câteva case”, a mărtusit Radu, pompier român.

Câteva locuinţe au fost afectate.  Pompierii din Grecia au de-a face cu sute de focare noi săptămânal. De la sfârşitul lunii iulie, sute de locuinţe şi peste o sută de mii de hectare de pădure au fost mistuite.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Mărturia unui pompier român care se luptă cu flăcările în Grecia: ”Un dezastru cum n-am mai văzut niciodată”. Au de stins un versant întreg