Antena Meniu Search
x

De astăzi, restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu

De astăzi, 20 octombrie, ora 00.00, au intrat în vigoare restricțiile din Capitală. Se închid restaurantele, cafenelele și cinematografele, masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, iar școlile își vor desfășura activitatea în mediul online.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.10.2020, 12:59

Capitala a intrat în scenariul roșu
De astăzi, restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu - Profimedia
  • Școlile din București au intrat în scenariul roșu, astfel cursurile vor fi desfășurate online.
  • Restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, iar unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online.

Mai mult, toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Măsurile prevăzute în decizia Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență:

- purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;

- activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

- organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

- suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.

Creșele și after-school-urile, în continuare deschise

Luni seară, prefectura Capitalei a anunțat că after-school-urile și creșele rămân în continuare deschise. Anterior, instituția anunțase că activitățile școlare față în față sunt suspendate după ce Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori.

„Menționăm că activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a precizat luni seara Prefectura Capitalei într-un comunicat remis presei.

De asemenea, Prefectura Capitalei a precizat că desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a crescut, luni, în Capitală, ajungând la 3,19. 

Restricțiile în Capitală sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, de la ora 00.00.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » De astăzi, restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu