Antena Meniu Search
x

CMSU a aprobat noi restricții în Capitală. Școlile trec în scenariul roșu, restaurantele se închid - document

Bucureștiul intră oficial în scenariul roșu. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a aprobat mai multe restricții în Capitală, luni seară, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, la nivelul municipiului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.10.2020, 20:43

  • Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis că masca este obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise.
  • De asemenea, toate școlile din București intră în scenariul roșu, iar cursurile vor fi desfășurate online.

Astfel, de la ora 00.00 din 20 octombrie purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice deschise de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, restaurantele şi cafenelele vor fi închise în interior, cinematografele, sălile de spectacole şi jocurilor de noroc vor fi şi ele închise, iar toate unităţile de învăţământ trec în scenariul roşu de funcționare.

Scenariu roșu București 1/2
Scenariu roșu București 2/2

Rămâne permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar, cursurile desfășurându-se online, se arată în decizia CMSU.

Totodată, organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a crescut, luni, în Capitală, ajungând la 3,19. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » CMSU a aprobat noi restricții în Capitală. Școlile trec în scenariul roșu, restaurantele se închid - document