REŢETE din colecţia SANDA MARIN: PIFTIE DE PORC şi de VIŢEL
Sanda Marin este, fără îndoială, doamna bucătăriei româneşti. Astăzi, vă prezentăm o reţetă din colecţia domniei sale
Sanda Marin este, fără îndoială, doamna bucătăriei româneşti. Astăzi, vă prezentăm o reţetă din colecţia domniei sale
Din bogata listă de reţete cuprinsă în celebra Carte de Bucate, am ales să vă prezentăm astăzi piftia de porc şi de viţel, numai bună de pus pe masa de Crăciun.
Ingrediente:
1 kg picioare
3 l de apă
1 căpăţână mică de usturoi
sare
Mod de preparare:
Piftiile se pot face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel, mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert într-un vas cu apă rece 2 picioare de porc şi 2 de viţel, bine spălate şi curăţate. Se lasă să fiarbă descoperite la foc mic şi se ia spuma din când în când. Se sărează.
Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşează carnea în farfurii. Zeamă se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată punând câteva picături pe o farfurioară.
Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oală cu zeamă şi se lasă să se limpezească. Dacă nu, se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se pune puţin usturoi pişat în zeamă înainte de a fi strecurată.
Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite, piftiile se pot răsturna, ştergând înainte fundul farfuriilor cu un şervet muiat în apă fierbinte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰