Antena Meniu Search
x

Video Retragere cu torțe, artificii și luminițe de Crăciun la finalul festivităților de Ziua Națională

Sfârşitul Zilei Naţionale a fost marcată cu fast în mai toate oraşele mari.Retragerile militarilor cu torţe, intonarea imnului la unison şi focurile spectaculoase de artificii au bucurat sufletele  milioanelor de români. 

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 09:27

Vezi și

"La mulţi ani şi Crăciun fericit!"

Momentul cel mai aşteptat al zilei de 1 Decembrie a sosit, la Iaşi, după lăsarea întunericului, când iluminatul de sărbători a fost aprins. Unii au venit şi din judeţele învecinate pentru a se bucura de eveniment.

"Sunt din Bârlad, special am venit pentru deschiderea iluminatului, îmi place foarte mult Iaşiul."

"Aţi apăsat şi voi pe buton sau doar v-aţi bucurat de lumini?"

Pe acelaşi subiect

"Ne-am bucurat de lumini."

"Şi cum e?"

"A fost fain. Mi-a plăcut."

De Ziua Naţională, un grup de elevi din Republica Moldova a ţinut să vină până în faţa Primăriei Iaşi pentru a face o horă.

"Ne simţim români, ne simţim basarabeni, mândri şi demni de ţara noastră."

Tot aseară, a avut loc şi deschiderea oficială a târgului de Crăciun. Chiar Moşul a tăiat panglica

"E important să facem poze, că avem amintiri nepreţuite aici, la Iaşi.Avem şi un tramvai, tramvaiul lui Moş Crăciun, avem tot ce ne trebuie pentru o lună magică şi reuşită la Iaşi."

Dacă cei mici au aşteptat aprinderea beculeţelor cu sufletul la gură, pentru adulţi momentul solemn al retragerii cu torţe a militarilor, după doi ani de pauză din cauza pandemiei, a fost punctul culminant al zilei.

"Este important că suntem în mijlocul comunităţii. În ultimii doi ani, aşa cum ştim, nu am putut să participăm la astfel de activităţi aşa că ne bucurăm să fim cu dumneavoastră, să fim împreună cu ieşenii, să fim împreună cu românii."

Finalul marşului a avut loc în Piaţa Palatului Culturii şi a oferit un moment special: militarii s-au aşezat în forma României.

Retragere cu torțe și în Capitală

Retragerea militarilor cu torţele aprinse a fost spectaculoasă şi în Capitală. Mii de oameni au asistat la momentul emoţionant.

"Cel mai mult mi-au plăcut când i-am văzut pe soldaţi cu torţele în mână."

"Mie mi-a plăcut că am stat cu prietenii mei în faţa paradei  şi am condus-o, noi crezând că suntem în paradă."

Luminițele de Crăciun, aprinse în marile orașe din țară

Tot aseară, zeci de mii de beculeţe din Capitală au fost aprinse în spiritul sărbătorilor.

Şi la Târgu Jiu, Ziua Naţională a fost prilej pentru aprinderea iluminatului festiv. Startul sărbătorilor de iarnă a fost furat la Braşov. Autorităţile locale au pornit luminiţele festive încă din seara Sfântului Andrei, iar Piaţa Sfatului s-a transformat într-un adevărat furnicar. Clipurile video postate în online au strâns zeci de mii de reacţii.

"Trei, doi, unu! La mulţi ani, Braşov!"

A fost o zi plină de evenimente la Cluj-Napoca, unde peste 75.000 de oameni s-au aflat în centrul oraşului. Seara s-a încheiat cu un impresionant spectacol cu drone şi artificii, care au luminat oraşul şi au spus povestea românilor de pretutindeni, într-un mod inovativ.

"La mulţi ani, Cluj-Napoca!"

La Alba Iulia, ziua s-a încheiat cu un concert şi un foc de artificii. Publicul adunat în Piaţa Cetăţii s-a distrat cot la cot cu artiştii, care au creat o atmosferă electrizantă, chiar dacă temperaturile au fost scăzute.

"Artificiile au fost de vis, adică aproape m-au făcut să plâng, pentru că arătau ca şi cum sunt stelele pe cer."

"Sunt plecată de 15 ani din România. E prima dată în aceşti ani când particip la acest eveniment, şi a fost foarte emoţionant."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Retragere cu torțe, artificii și luminițe de Crăciun la finalul festivităților de Ziua Națională