Antena Meniu Search
x

Video Limba română s-a auzit de 1 Decembrie şi pe Marele Zid Chinezesc. Petreceri în lanţ de la Roma până la Beijing

De la Roma până la Beijing, toţi românii sunt astăzi cu gândul acasă. De Ziua Naţională, cei care sunt departe de meleagurile natale sărbătoresc aşa cum ştiu din tată în fiu: cu mâncare tradiţională şi cântece româneşti. Dar mai ales dau mai departe dragostea de patrie şi tricolor şi copiilor care s-au născut peste mări şi ţări. 

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 22:02

Vezi și

La minus 11 grade Celsius, mai mulţi români stabiliţi la Beijing au respectat şi anul acesta tradiţia şi au urcat tricolorul pe Marele Zid Chinezesc: "La mulţi ani, România! Marcăm această zi importantă pentru poporul român chiar de la Marele Zid Chinezesc".

Românii din Diaspora au spus "La mulţi ani!" de Ziua Naţională

Cei mai dornici de sărbătoare au fost însă românii din Spania. În oraşul Castellon, unde comunitatea românească reprezintă mai bine de 10% din populaţia locală, Ziua Naţională a fost sărbătorită încă de săptămâna trecută. Totul s-a încheiat cu o uriaşă petrecere în aer liber, cu cântece, dansuri tradiţionale şi nelipsiţii mititei. 

Şi românii din Italia au petrecut de 1 Decembrie, cu gândul la cei de acasă. Un mare concert a fost organizat în apropiere de Roma. Pe scenă au urcat interpreţi de muzică populară veniţi din România, dar şi grupuri de tineri stabiliţi sau chiar născuţi în Italia care duc mai departe folclorul românesc.

Pe acelaşi subiect

Sute de oameni i-au aplaudat, unii dintre ei, cu lacrimi în ochi. Cei plecaţi insuflă dragostea de ţară şi copiilor lor. Este cazul lui Alexandru Ionescu, în vârstă de nouă ani, care deşi trăieşte în Italia, iubește România și valorile româneşti.

În sudul peninsulei, în Bari, sărbătorirea Zilei Naţionale a fost un prilej de reîntâlnire pentru românii şi româncele din întreaga regiune. Câţiva studenţi ai universităţii din oraş au încântat asistenţa printr-un program de dansuri populare.

1 Decembrie, petrecut în misiune

Sunt şi români care de Ziua Naţională se află în misiuni, în zone de conflict. Este vorba de 61 de poliţişti detaşaţi în şase teatre de operaţii din Africa, Asia şi Europa. Toţi aşteaptă cu nerăbdare revederea cu cei de acasă. "Alături de colegii mei, din misiunea de menţinere a păcii din Cipru, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, doresc să urez tuturor românilor la mulţi ani!", spune unul dintre ei.

Tricolorul a fost la mare înălţime şi în Cappadocia, unde a fost atârnat de baloane cu aer cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Limba română s-a auzit de 1 Decembrie şi pe Marele Zid Chinezesc. Petreceri în lanţ de la Roma până la Beijing