Antena Meniu Search
x

Video Românii, mari iubitori de pisici. Țara noastră are cele mai multe feline pe cap de locuitor din UE

O fi câinele cel mai bun prieten al omului, dar românii iubesc pisicile. În una din două case din ţară legea o face o pisică, arată studiile care ne plasează pe primul loc în UE în rândul iubitorilor de pisici. E adevărat însă că la ţară, felinele nu sunt crescute pentru companie ci pentru că ţin şoarecii la distanţă.  

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 21:00

Vezi și

Diego are 12 ani. E prieten și sprijin emotional pentru Anita, care nu regretă nicio clipă că l-a adoptat.

Anita Socol, iubitoare de pisici: În momentul în care Diego a venit și s-a pus pentru prima oară la mine în brațe și a început să toarcă, m-am relaxat total.

România este ţara cu cele mai multe pisici pe cap de locuitor din UE. Şi asta se vede la tot pasul. Oriunde întorci privirea este aproape imposibil să nu vezi o pisică.

Românii, mari iubitori de pisici

Pe acelaşi subiect

Anita Socol, iubitoare de pisici: Face sa para totul mai simplu.

Pandemia i-a împins pe mulţi să adopte o pisică, aşa că nu-i de mirare că acum felinele sunt întâlnite din două în două case, fie că vorbim de mediul rural, fie că vorbim de apartamentele din marile aglomerări urbane. Sunt şi uşor de întreţinut.

Adrian Dragotă, Preşedintele Federaţiei Feline Române: Pisica este un animal care necesita mai putin timp din punct de vedere al ingrijirii, in sensul ca nu trebuie scos, afara, din casa pentru a fi plimbata. Din acest motiv, solicitarea pentru a avea pisici a fost mult mai crescuta - cu 17%, de a avea pisica in pandemie.

Dr. Constantin Ifteme, Medic Veterinar: Nu ai cum sa nu iubesti astfel de fiinte. Există o legatură între pisici și proprietari.

De altfel, o pisica nici nu solicită prea mult bugetul familial.

Ionuţ Dobjanschi, proprietar magazin de animale: Ca si estimare de cost, pentru o pisica este undeva la 200 de lei pe luna, 200 - 250.

Pisicile nu numai ca sunt o companie deosebita, sunt si cele mai viralizate animalute in mediul online. Un exemplu este pisica Grumpy Cat, dupa care s-au facut tricouri, jucarii si multe poze amuzante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Românii, mari iubitori de pisici. Țara noastră are cele mai multe feline pe cap de locuitor din UE