Antena Meniu Search
x

Video Rovinhud Wine Show, cel mai mare eveniment al producătorilor de vin din România. Banii din bilete vor fi folosiți pentru ajutarea copiilor cu dizabilități

Da, se poate şi se poartă: spumant la micul dejun, în loc de cafea! Asta ne recomandă producătorii de vin, prezenţi la cel mai mare eveniment de profil din România. Reprezentanţii celor mai mai bune crame din ţară şi din străinătate s-au adunat în acest weekend la Timişoara. Vinurile de viţă nobilă servesc unui scop nobil. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 11.11.2023, 22:04

Vezi și

"Să aveţi o zi bună!"

"Asta în loc de cafea?"

"În loc de cafea, da. Foarte important, în loc de cafea putem să servim un pahar de spumant, de bule." 

Ziua bună se cunoaşte şi după numărul de bule din pahar. O spun producătorii de vin, care ne recomandă să luăm în calcul varianta. Poate că nu ne trezește instantaneu, dar macar începem ziua cu un zâmbet. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Crintoaie, reprezentantul unei crame: "Să începeţi cu spumant. În loc de cafea să începem să bem bule. Este tot mai la modă să bei la micul dejun şi să îţi începi ziua cu un pahar de şampanie."

O podgorie cu istorie

Vinul nu este doar o băutură, ci și un simbol cultural care reflectă istoria și tradițiile regiunilor în care este produs.  

Jacob Kripp este soţul nepoatei prinţului Barbu Ştirbey. Se ocupă de o podgorie din sudul ţării, care de-a lungul istoriei a fost preferata celor de viță nobilă. 

Jacob Kripp: "Am descoperit la Biblioteca Naţională din Bucureşti un meniu din Orient Expres din mai 1925, cu lista de vinuri care include şi trei vinuri din gama Ştirbey."

Iulia Pop, reporter Observator: "România ocupă locul 13 în lume la capitolul consum, iar ţara noastră este al șaselea mare producător al Europei.  Cel mai des în paharele românilor găsim vinuri albe. Urmează cele roşii, preferate de 30% dintre consumatori. Pe locul 3 pe podium, găsim vinurile rose, care au devenit populare în ultimii 5 ani."

Rovinhud Wine Show poate fi vizitat la Timişoara până mâine seară. Banii pe care-i daţi pe biletul de intrare acoperă o sedinţă de terapie pentru un copil cu dizabilităţi. Scopul organizatorilor este să poată plăti 1500 de sedinţe de terapie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Rovinhud Wine Show, cel mai mare eveniment al producătorilor de vin din România. Banii din bilete vor fi folosiți pentru ajutarea copiilor cu dizabilități