Antena Meniu Search
x

Salvatorii SMURD rămân pe baricade, departe de familii, după terminarea stării de urgență

În timp ce milioane de români aşteaptă prima etapă a relaxării, mii de salvatori din prima linie rămân să lupte pentru viaţă departe de familii. Mulţi dintre ei nu şi-au văzut copiii de la începutul stării de urgenţă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 14.05.2020, 00:09

Vezi și
  • Paramedicii stau departe de familii, pentru a nu-i infecta
  • Paramedicii au zeci de intervenții pe zi, legate de coronavirus, în București.

I-au trimis la rude ca să-i protejeze şi nu ştiu când îi vor putea strânge iar în braţe. Iată cum arată o zi din viaţa părinţilor în uniformă.

Fiecare zi începe la fel, dar se poate termina diferit pentru salvatorii SMURD. Luptă cu imprevizibiliul în fiecare misiune în care transportă suspecţi de coronavirus. Orice gest greşit îi poate transforma şi pe ei din salvatori - în pacienţi. 

Marius este paramedic în Bucureşti. Înainte de starea de urgenţă, participa la misiuni pe motocicletă. De mai bine de două luni, a intrat în lupta cu coronavirusul pe o autospecială SMURD. Pandemia nu i-a schimbat doar meseria, ci şi viaţa de familie. 

Din martie, e tată pe un ecran. Doar aşa îşi vede copilul şi soţia, pe care i-a izolat ca să îi protejeze. Cu preţul dorului şi-al clipelor de familie pierdute. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa le spun copiilor toţi salvatorii care, în perioada pandemiei, îşi văd familiile la distanţă. 

Sunt câteva clipe de linişte între două curse, pentru că se anunţă o nouă intervenţie. 

Zilnic, în Bucuresti, sunt zeci de misiuni legate de coronavirus. Suspecţi sau oameni speriaţi care le cer ajutorul. Iar salvatorii rămân pe front şi după încheierea stării de urgenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Salvatorii SMURD rămân pe baricade, departe de familii, după terminarea stării de urgență