Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sărbătoare mare în comunitatea șașilor: Istorie, tradiție, cultură și gastronomie la "Săptămâna Haferland"

Comunitatea saşilor din România sărbătoreşte zilele acestea festivalul "Săptămâna Haferland". Evenimentul reprezintă cea mai amplă manifestare dedicată promovării culturii şi tradiţiilor săseşti din Transilvania. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de vizitatori din România, Germania, Austria, Regatul Unit sau chiar Statele Unite ale Americii. 

de Sorin Secli

la 10.08.2024 , 08:34

Festivalul "Săptămâna Haferland" este cel mai aşteptat eveniment al saşilor de peste an şi este sărbătorit în 10 localităţi din Haferland, denumirea istorică a Ţării Ovăzului, care se întinde aproximativ între Braşov şi Sighişoara.

"Această zonă a fost numită aşa, fiindcă pământul nu este aşa de roditor ca în zona Braşovului sau în Bărăgan şi oamenii trăiau din creşterea animalelor şi de aceea se numeşte Haferland", a declarat Caroline Fernolend, preşedintele Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Programul festivalului include vizitatea unor monumente istorice, dar şi conferinţe cu public, expoziţii, degustări de produse bio, concerte şi spectacole cu muzică tradiţională săsească.

Vezi și

Festivalul Haferland. De la an la an, numărul vizitatorilor este în creştere, iar motivele sunt lesne de înţeles

"În primul rând este arhitectura care este specială la noi, bisericile fortificate, pe urmă mediul înconjurător, dar şi gastronomia este foarte bogată fiindcă aici, în satele din Haferland, trăiesc mai multe grupuri etnice", a explicat Caroline Fernolend.

Ediţia din acest an se numeşte "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland" şi are loc sub patronajul prinţului Philipp de Liechtenstein, dar şi sub egida Familiei Regale a României, care participă pentru prima dată.

Sorin Secli Like
Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Sărbătoare mare în comunitatea șașilor: Istorie, tradiție, cultură și gastronomie la "Săptămâna Haferland"