Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciorba Brodenlawend, principala atracţie din programul Astra Multicultural de la Sibiu. Turiştii, fascinaţi de preparatele tradiţionale

Peste 300 de meşteri populari, dansatori sau bucătari, cu toţii reprezentanţi ai comunităţilor etnice din ţara noastră, participă în acest weekend la programul Astra Multicultural. Evenimentul, aflat la a 9-a ediţie, este găzduit în aer liber de celebrul muzeu din Sibiu. Vizitatorii au ocazia să guste preparatele tradiţionale specifice saşilor, lipovenilor sau maghiarilor, dar şi să participe la ateliere meşteşugăreşti. 

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 09:01

"Pregătesc o ciorbă săsească numită Brodenlawend. Această ciorbă se făcea de fapt a doua zi după evenimente. Carnea care rămânea de la friptură, carne de porc, de vită, oase afumate se foloseau toate, se băgau într-o oală mare cu ceapă, un pic de morcov, dreasă cu un pic de făină, cartofi şi frunze de dafin", explică o bucătăreasă.

Curioşii n-au întârziat să apară, ca să guste din celebrul preparat săsesc. Nici etnicii maghiari sau rromi nu s-au lăsat mai prejos şi au pregătit un gulaş specific zonei în care locuiesc.

"Pregătim tocăniţă cu cartofi. La această reţetă, diferenţa este că e foarte simplă. Deci nu folosim ingrediente speciale, folosim numai sare, piper şi oaie şi restul ce am zis: cartofi, carne şi ceapă", spune un alt bucătar maghiar.

Vezi și

Turiştii străini au fost cuceriţi imediat de tradiţiile etnice, dar şi de preparatele acestora. Organizatorii au pregătit pentru oaspeţi şi ateliere meşteşugăreşti, destinate în special copiilor care au putut să-şi confecţioneze singuri diverse obiecte din lemn sau ceramică.

"Avem toate etniile din România prezente aici cu tot ce au ele mai bun în materie de tradiţii, de meşteşuguri tradiţionale, de dansuri tradiţionale, de muzică, de, bineînţeles, gastronomie", spune Cosmin Călinescu, reprezentat Muzeul ASTRA Sibiu.

Programul Astra Multicultural continuă şi astăzi cu ateliere gastronomice, dar şi cu diverse evenimente artistice prezentate de mai multe grupuri etnice din România. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Ciorba Brodenlawend, principala atracţie din programul Astra Multicultural de la Sibiu. Turiştii, fascinaţi de preparatele tradiţionale