Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Satul din România în care soarele răsare de două ori. Reacţia unui turist din Tokyo când ajunge pentru prima dată aici

Rimetea, satul în care Soarele "răsare" de două ori, atrage ca un magnet turiştii în zilele aurii de toamnă. Arhitectura, istoria şi bunătăţile tradiţionale sunt argumentele principale care fac din satul din Alba destinaţia turistică a anului 2024. 

de Redactia Observator

la 18.10.2024 , 21:03

La o oră distanţă de mers cu maşina de Alba Iulia, putem găsi Paradisul. Satul Rimetea este renumit pentru peisajele mirifice şi arhitectura unică a caselor albe, cu ferestre din lemn şi vopsite cu verde. Ţinutul de la poalele Munților Trascău devine şi mai fascinant toamna, când "se îmbracă" în sute de nuanţe. Turiştii vin aici din toate colţurile lumii.

"Prima impresie despre această regiune... Wow! Structura caselor, totul este diferit. Aici, mă simt de parcă aş fi într-o altă ţară", spune un turist din Tokyo.

Rimetea e satul în care soarele "răsare de două ori"

Vezi și

Peste o sută dintre casele din Rimetea îşi păstrează arhitectura veche şi unică din secolul XIX. Istoria, tradiţiile şi preparatele speciale dau o savoare unică sejurului în zonă. 

Pe acelaşi subiect

Peisajele spectaculoase din Rimetea, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România, pot fi admirate şi de la înălţime.

"Cu bicicleta, pe jos, orice este posibil! Chiar am testat câteva trasee în ultimele săptămâni şi aşteptăm turiştii", spune Incze Zsuzsa - preşedinte Asociaţie de Turism.

Rimetea este satul în care Soarele "răsare" de două ori, datorită Munţilor Trascău. Soarele nu este observat în vatra satului, pentru că masivul ţine umbră. Iar când mingea de foc se înalță pe cer, "răsare" și în ţinutul de basm, ivindu-se de după masivul Piatra Secuiului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Satul din România în care soarele răsare de două ori. Reacţia unui turist din Tokyo când ajunge pentru prima dată aici