Antena Meniu Search
x

Video Școală reabilitată degeaba, într-un sat de vârstnici din Botoșani. Unitatea a fost desființată, iar copiii rămași învață la câţiva kilometri distanţă

O şcoală reabilitată cu 180.000i de euro stă închisă pentru că nu mai sunt suficienţi elevi. Se întâmplă într-un sat din Botoşani, unde copiii sunt trimişi acum la o altă şcoală, la câţiva kilometri distanţă. Autorităţile locale spun că, cel mai probabil, vor transforma clădirea într-un centru pentru bătrâni.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 09:19

Vezi și

În satul Puţureni, din comuna Coţuşca, nu-s asfaltate drumurile, dar e o şcoală nouă şi frumoasă, care stă cu lacătul pe uşă. Tinerii au plecat din sat, aşa că numărul de copii a scăzut dramatic. 

Reporter: Clădirea s-a renovat, s-a făcut şcoală frumoasă şi...

Femeie: Copii nu sunt! A schimbat acum tabla, au făcut renovare au stricat sobele, au pus centrale. S-a făcut ceva, na. Nu ştiu cum e înăuntru. Copiii nu au voie, noi nu avem voie să intrăm în şcoală, pentru că e încuiată tot.  

Au mai rămas doar aproximativ 20 de elevi în tot satul, prea puţini ca să se justifice redeschiderea unităţii de învăţământ.

Pe acelaşi subiect

Aşa că fac toţi naveta cu microbuzul până la şcoala din centrul comunei Coţuşca. 

Reporter: Şi, cum e? Te trezeşti mai de dimineaţă ca să ajungi?

Fetiță: Da...

În sat au mai rămas acum doar câteva sute de oameni, cei mai mulţi în vârstă

Primarul spune că a moştenit proiectul reabilitării şcolii de la fosta administraţie. 

Constantin Ciobanu, primar Coţuşca: Şcoala este foarte bună. Şi un lucru făcut e bun. E bun făcut, păi nu? E rău dacă nu-i. 

Cum şcoala a fost deja desfiinţată, autorităţile locale spun că, cel mai probabil, vor transforma clădirea în centru social pentru bătrâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Școală reabilitată degeaba, într-un sat de vârstnici din Botoșani. Unitatea a fost desființată, iar copiii rămași învață la câţiva kilometri distanţă