Antena Meniu Search
x

Video Scumpirile aduc scumpiri! Cât a ajuns să coste o porţie de hamsii cu cartofi prăjiţi la cherhanalele de la malul mării

Şi când vom lua masa în oraş vom suporta o parte din creşterea tarifelor la energie şi gaze naturale. Patronii restaurantelor şi cherhanalelor de la malul mării aşteaptă facturile de luna aceasta ca să decidă cu cât vor mări preţurile. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.02.2022, 20:52

Vezi și

"Trei hamsii, doi cartofi, o midie pane!" Şi o notă de plată ce va depăşi 150 de lei. Se munceşte la foc continuu în bucătăria acestei cherhanale de la malul mării. Iar clienţii stau la rând să ia loc pe terasă. 

Paris Paris, manager: În primul rând îi răsfăţăm cu o porţie de icre, icre de ştiucă, icre de crap. Apoi aleg una din cele patru ciorbe prezente în fiecare zi la noi. Storceagul de sturion pot să spun că este regina ciorbelor. Fiecare client îşi alege, pornind de la carasul care este un peşte foarte-foarte bun, dulce, şi până la calcan.

Cel mai mult, fructele de mare. Cam costă o porţie? 45 de lei, 55 de lei, depinde.

Turist: Faţă de sezonul trecut au crescut puţin preţurile, dar este acceptabil. /.../ Maximum 10 la sută.

Pe acelaşi subiect

Preţuri uriaşe la cherhanele 

Turişti: Au crescut şi preţurile la gaz şi la curent şi la... e un domino... da, da. Şi automat şi preţurile din meniuri s-au mărit.

Eu cred că e un 20-25%, cel puţin. /.../ Păi am văzut, e o ciorbă, 38 de lei?

Ospătar: Storceag de sturion, borş de perişoare din peşte, borş pescăresc, mujdei, ardei iute la storceag, foarte bun!

Alexandru Munteanu, manager restaurant: În general preţurile pornesc de la 40 de lei până la 105 lei când vorbim de calcan, de exemplu, iar o porţie de peşte înseamnă cam 250 de grame.

Am trecut azi prin mai multe cherhanale de la malul mării. În unele localuri, meniurile aveau deja preţuri noi, mai mari cu până la 10 procente. Am găsit şi localuri care nu au umblat la tarife, dar patronii spun că încă nu au primit facturile la utilităţi pentru luna precedentă, aşa că nu e exclus ca de Sfântul Valentin masa la malul mării să fie ceva mai scumpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scumpirile aduc scumpiri! Cât a ajuns să coste o porţie de hamsii cu cartofi prăjiţi la cherhanalele de la malul mării