Antena Meniu Search
x

Video Şoferi băuţi sau drogaţi, prinşi de poliţişti pe străzile din Capitală şi lăsaţi fără permis: "Am avut câteva fructe la mine. E inexplicabil!"

Sunt filtre de poliţie în fiecare weekend, pe mai toate arterele importante ale Capitalei. Asta nu-i sperie însă deloc pe şoferii inconştienţi. Dovada? Aseară, zeci de conducători auto au fost prinşi băuţi sau drogaţi la volan. Unii au rămas fără permis, alţii s-au ales cu dosar penal.

de Alexandra Bucuroiu

la 17.07.2021, 08:49

Vezi și

Un şofer de 25 de ani s-a urcat la volan după ce consumase cannabis. A rămas pieton şi s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise. Şi nu a fost singurul inconştient. Alţii au luat cocktailuri de droguri înainte de a se urca la volan, fără să dea doi bani pe siguranţa lor sau a celorlalţi şoferi aflaţi pe şosele.

Claudiu Costea - Brigada Rutieră: "În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat faptul că a consumat patru substanţe psihoactive interzise. În acest context bărbatul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală". 

Un bărbat de 33 de ani a fost oprit de poliţişti pe o stradă din sectorul 4 şi testat. Nu consumase droguri, dar a dat etilotestul peste cap. 

"În acest moment aveţi obligaţia să mergem la sediul INML pentru recoltare  de două monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Vi se va întocmi un dosar de cercetare penală". 

Pe acelaşi subiect

Alcoolul şi substanţele halucinogene afectează grav atenţia la volan

La un alt şofer, etilotestul a arătat o alcoolemie de 0,03 mg per litru alcool pur în aerul expirat. 

"O să vă eliberez o dovadă din seara asta, fără drept de circulaţie. Dumneavostră nu mai plecaţi cu maşina, nu vă mai urcaţi la volan. Orice valoare care depăşeşte zero se reţine permisul de conducere", îi explică agentul. 

Bărbatul spune că n-a mai pus gura pe alcool de zile bune şi că de vină ar fi fructele pe care le-a mâncat înainte să se urce la volan: "Am avut câteva fructe la mine. Am fost liber luni, marţi, când am băut o bere, deci după patru zile nu avea cum să mai iasă ceva. E inexplicabil".

Alcoolul şi substanţele halucinogene afectează grav atenţia la volan, iar cei care conduc băuţi sau sub influenţa drogurilor sunt un pericol pentru ei şi pentru ceilalţi şoferi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Şoferi băuţi sau drogaţi, prinşi de poliţişti pe străzile din Capitală şi lăsaţi fără permis: "Am avut câteva fructe la mine. E inexplicabil!"