Video

Momentul dramatic în care șoferița unui autobuz școlar târăște o fetiță de 6 ani de-a lungul drumului, cu ghiozdanul prins între uși, în SUA

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 16.07.2021, 19:23.
Actualizat: 16.07.2021, 20:23

Imagini dramatice arată momentul în care șoferița unui autobuz școlar din Kentucky târăște o fetiță de șase ani de-a lungul drumului, după i-a prins rucsacul în ușile vehiculului și a plecat de pe loc.

Momentul dramatic în care șoferița unui autobuz școlar târăște o fetiță de 6 ani de-a lungul drumului, cu ghiozdanul prins între uși

Momentul dramatic în care șoferița unui autobuz școlar târăște o fetiță de 6 ani de-a lungul drumului, cu ghiozdanul prins între uși

captura WAVE3

Ally Rednour, o elevă din clasa I la Wilkerson Elementary School la acea vreme, pășea afară din autobuzul școlii publice din județul Jefferson când ușile s-au închis prea repede în urma ei și au prins-o de rucsac. Șoferul, Melinda Sanders, nu a observat că fetița a rămas prinsă între uși și a plecat de pe loc, târând copila pe asfalt câteva sute de metri.

Imaginile surprinse de camera montată în autobuz arată o scenă cumplită. Șoferița stă doar cu ochii la drum și ignoră țipetele copiilor care încercau să-i atragă atenția la ceea ce se întâmpla.

Citește și:

Ally a fost dusă la spital unde medicii au spus că a suferit abraziuni severe pe 12% din suprafața corpului și a fost supusă mai multor operații. Deși incidentul s-a petrecut în 2015, șoferița este vizată în acest moment de un proces civil după ce mama fetiței a depus plângere cerând despăgubiri.

Imagini dramatice cu copilul de șase ani târât de-a lungul drumului

Filmările, care au fost obținute de WAVE3 și urmează să fie redate la proces, o arată pe fetița, care la acea vreme avea șase ani, cum coboară treptele autobuzului pentru a ieși din vehicul. Când ajunge la treapta de jos, ușile se închid lovindu-i brațul și îi prinde înauntru rucsacul roz.

Fata se întoarce pentru o secundă să-i spună șoferiței că i-a prins rucsacul, dar aceasta privește fix în parbriz și pleacă de pe loc. Inițial, copila încearcă să alerge pe lângă autobuz, însă e incapabilă să țină pasul, cade și este târâtă de vehicul.

În tot acest timp, un alt student este văzut în picioare lângă șoferiță în timp ce conduce autobuzul.

Femeia nu observă ce se întâmplă până când un alt vehicul claxonează insistent, într-un efort aparent de a o determina să oprească.

Abia atunci femeia privește ușile și observă copilul de șase ani prins la uși. Oprește autobuzul, ușile se deschid și Sanders se grăbește să coboare scările pentru a vedea în ce stare este copilul.

Fetița târâtă de autobuz a suferit leziuni severe pe picioare

Incidentul a avut loc în 2015, dar videoclipul a ieșit la iveală săptămâna aceasta, deoarece procesul civil împotriva lui Sanders și a districtului școlar a început marți.

Avocații victimei spun că femeia a încălcat 16 reguli privind angajarea ei ca șofer de autobuz, inclusiv să se asigure că elevii urcă și coboară în siguranță.

În fața instanței, femeia și-a exprimat regretul pentru ceea ce s-a întâmplat.

Familia fetei a spus în proces că aceasta a suferit leziuni severe pe picioare și a fost supusă multor operații. În plus, trauma a făcut-o pe fetiță să sufere de tulburarea de stres post-traumatic.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.