Antena Meniu Search
x

Video Şoferiţa care a lovit-o mortal pe secretara preşedintelui CJ Gorj conducea o maşină automată şi ar fi încurcat pedalele

Accident teribil şi în acelaşi timp absolut neobişnuit: secretara preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj a murit după colega ei de serviciu a trecut cu maşina peste ea. Sora victimei a fost martor al scenelor cumplite. Cel mai probabil şoferiţa, care conducea o maşină automată, a încurcat frâna cu acceleraţia. Experţii auto spun că din păcate astfel de accidente se întâmplă tot mai des pentru că la şcolile de şoferi nu se mai face poligon. Tragedia a fost filmată.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 19:30

Accidentul înfiorător a avut loc în oraşul Târgu Jiu şi a fost suprins de o cameră de supraveghere. Pe filmare se vede cum victima şi sora ei stau de vorbă într-o parcare cu prietena lor, aflată la volanul unui SUV. La un moment dat, îşi iau la revedere, se pupă, dar înainte ca femeia de 56 de ani să închidă portiera, şoferiţa pleacă în marşarier. O doboară la pământ şi trece cu maşina peste ea. Se opreşte abia când loveşte o altă maşină. Martorii spun că femeia de la volan, care conducea o maşină automată, a încurcat frâna cu acceleraţia. 

"A adus-o din oraş, voia să o lase, voia să vorbească şi cu cealaltă soră şi aşa s-a întâmplat cazul", spune un tânăr. "Eram la ştiri şi am auzit bubuitura. Nu venise nici Salvarea, nici Poliţia când am coborât eu", adaugă un bărbat. Ceea ce a urmat e cumplit şi nu se poate difuza. Sora victimei ţipă şi sună disperată la 112. Şoferiţa urlă şi se ia cu mâinile de păr când realizează că şi a ucis prietena. 

Victima reuşise să învingă cancerul

Vezi și

"Medicii au iniţiat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, femeia nu a răspuns", a declarat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. "Aici a fost jos şi nora mea a încercat să o resusciteze, dar degeaba", spune o femeie

Femeia ucisă era secretară la Consiliul Judeţean Gorj. Se afla în cocediu medical şi, de curând, îşi anunţate colegii că a reuşit să învingă cancerul. Acum ieşise în oraş cu sora ei şi cu pritena ei să sărbătoreasă. "Era în momentele ei când se simţea foarte bine. Nu a făcut nimic altceva decât să insiste să meargă cu prietena ei la o prăjitură. Nu înţeleg cum a avut parte de acest destin", a declarat Ion Călinoiu, fost preşedinte CJ Gorj.

Femeia de la volan e în stare de şoc

Femeia de la volan, colegă de serviciu cu victima, e în stare de şoc şi abia a reuşit să vorbească cu poliţiştii. "Conducătorul auto deținea permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", a declarat Ioana Nanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj. 

Experţii în conducere defensivă atrag atenţia că astfel de tragedii s-ar putea repeta pentru că la şcolile de şoferi nu se mai fac ore de poligon. "Noi suntem obişnuiţi ca odată ce am luat permisul să nu mai trece prin niciun fel de pregătire. Poligonul şi condusul defensiv ar juca un rol deosebit, ar fi bine ca cei care se apucă de permis să înveţe într-un mediu sigur, să ştie să controleze puţin maşina şi apoi să intre în traficul de zi cu zi", explică Emil Gâtej, expert conducere defensivă.

Accident tras la indigo în Timişoara

Nu e singurul accident de acest fel. În urmă cu aproape 4 luni, la Timişoara, o cursantă lăsată singură în maşina automată a şcolii de şoferi a apăsat pedala de acceleraţie şi a lovit în plin o femeie al cărei autoturism se stricase şi se afla în mijlocul drumului. Ca prin minune victima a scăpat doar cu câteva zgârieturi şi o sperietură zdravănă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Şoferiţa care a lovit-o mortal pe secretara preşedintelui CJ Gorj conducea o maşină automată şi ar fi încurcat pedalele