Antena Meniu Search
x

Șoferul de 19 ani care a sfârtecat cu mașina un pensionar în Iași riscă 20 de ani de închisoare. VIDEO

Procurorii din Iași cer 20 de ani de închisoare pentru șoferul de 19 ani care a spulberat un bărbat pe trecere la finalul lunii septembrie. Circula cu 150 de km/h iar impactul a fost atât de puternic încât pietonul a fost pur şi simplu rupt în două. 

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 14:56

Accidentul a avut loc pe 25 septembrie, când un bărbat de 58 de ani a încercat să traverseze o stradă din centrul oraşului Iași, în zona Independenţei. În imaginile suprise de camerele de supraveghere se vede cum victima se asigură înainte de a pune piciorul pe zebră. Fiindcă trecuse de miezul nopţii, semafoarele funcţionau doar pe culoarea galben intermitent. Când mai avea un pic şi ajungea pe partea cealaltă, pensionarul a fost lovit în plin de maşină, un Audi Q8, care circula cu 150 de km/h, potrivit martorilor.  Șoferul, Rareş Berihoi, nu a schiţat în niciun moment că vrea să oprească. Șoferul de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorii au propus să-l acuze pe Rareş Berihoi de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus cercetarea acestuia sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, nu de ucidere din culpă, scrie Ziarul de Iași

„Noi am declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunal, considerând că există indicii care justifică schimbarea încadrării juridice. Dată fiind modalitatea de comitere a faptei, din datele existente până acum considerăm că se poate vorbi de omor, cu intenţie indirectă“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoş Bordianu.

Pe acelaşi subiect

Intenţia indirectă presupune că făptuitorul îşi dă seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecinţele acesteia şi acceptă posibilitatea producerii lor, fără ca totuşi să şi-o dorească. Procurorii au apreciat că acesta era perfect conştient de faptul că viteza excesivă a autoturismului printr-o zonă centrală a oraşului putea conduce la un accident cu urmări grave, dar nu i-a păsat de acest lucru.

Cine este Rareş Berihoi care a ucis un pensionar pe Independenţei în Iași

În aceste condiții tânărul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. Pentru ucidere din culpă, pedeapsa maximă ar fi fost de 7 ani. Rareş Berihoi avea de puţin timp permis de conducere. Este fiul unui interlop din Iași acuzat și condamnat pentru trafic cu autoturisme de lux. Rețeaua din care făcea aducea din Italia maşini BMW, Audi şi Volkswagen cărora li se făceau acte false de provenienţă. Localnicii din zona în care a avut loc accidentul spun că, pe timpul nopții, sunt mulţi șoferi teribilişti care apasă tare pe pedala de accelerație, pentru că drumul e lung şi drept.

Caz similar în 2017. Criminalul cu Audi din Iași a fost condamnat la 19 ani de închisoare

Cazul a fost comparat cu cel al lui Claudiu Pașnicu, tânărul din Iași, condamnat definitiv în 2018 la 19 ani de închisoare pentru accidentul de la Podu Roș. Teribilului accident în urma căruia doi oameni au murit a reprezentat o premieră istorică pentru justiția din România din perspectiva infracțiunilor reținute în sarcina șoferului vinovat.

Claudiu Pașnicu a fost acuzat de procurori de omor calificat și tentativă de omor calificat chiar dacă infracțiunile comise de el nu se încadrează în sfera infracțiunilor prevăzute de Codul Rutier. Totuși, având în vedere că înainte de a provoca accidentul în urma căruia doi soți au murit pe loc tânărul șofer cu Audi a trecut de patru ori pe culoare roșie a semaforului, procurorii au decis că Pașnicu avea de gând să omoare pe cineva, motiv pentru care au considerat că fapta a fost premeditată și l-au acuzat de crimă.

În 2017, Claudiu Pașnicu a izbit în plin un autoturism marca Dacia Logan în care se aflau soții Eugen și Doina Buzea. Impactul a fost atât de puternic încât Logan-ul a fost proiectat în alte autoturisme aflate la zeci de metri distanță. Soții Buzea au murit pe loc, iar alte trei persoane, dintre care una în comă, au ajuns în stare gravă la spital. După accident, șoferul a fugit de la locul faptei, însă a fost prins de polițiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Șoferul de 19 ani care a sfârtecat cu mașina un pensionar în Iași riscă 20 de ani de închisoare. VIDEO