Antena Meniu Search
x

Video Şoferul de TIR, care a evitat în ultima secundă o bătrână ce traversa neregulamentar, premiat de poliţişti: "Diplomă de master în condus defensiv"

Georgian Dinu, şoferul care a evitat în mod miraculos o femeie de 90 de ani care i-a sărit în faţa camionului, a fost răsplătit de poliţişti.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 31.08.2021, 18:12

Colaj cu batrana care a fost evitata de un sofer de TIR, si cu acesta primind o diploma din partea Politiei
Considerat vinovat de bătrână, şoferul de TIR a fost premiat pentru faptul că i-a salvat viaţa - Observator / Facebook Politia Romana

Poliţia Română a postat pe Facebook o fotografie cu Georgian Dinu căruia i s-a înmânat o "Diplomă de master pentru condus defensiv", pentru "salvarea vieţii unui pieton". Şoferul de TIR din Buzău a evitat in extremis o bătrână care a traversat strada neregulamentar.

Imaginile cu manevra făcută de Georgian au devenit virale, dar la fel de virale au devenit şi declaraţiile femeii după incident, care îl acuza tot pe şofer că ar fi fost băut şi că trecea pe stradă "de nebun".

"Un camion de mare tonaj și o bunicuță, de aproape 90 de ani, au fost protagoniștii unui filmuleț accesat online de sute de mii de persoane.

Colegii noștri din județul Buzău și-au dorit să afle cine a fost în spatele volanului camionului. De ce? Pentru a-i spune personal că suntem mândri de profesionalismul de care a dat dovadă, în timp ce conducea vehiculul, evitând o tragedie", a anunţat Poliţia Română.

Pe acelaşi subiect

Cum a evitat Georgian Dinu bătrâna care traversa neregulamentar

Șoferul de TIR care a reușit să evite o tragedie pe DN 25, la Movileni, aproape de ieşirea din Galaţi, se numește Georgian Dinu. Aflat la volanul camionului său, tânărul de 37 de ani a evitat la milimetru o bătrână de 90 de ani care a ieșit în drum și i-a sărit în față. Momentul teribil a a fost surprins de o cameră de supraveghere.

"La finalul săptămânii trecute, domnul Georgian Dinu, tranzita județul Galați, la volanul unui camion de mare tonaj, reușind să evite accidentarea unui pieton angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

„O conduită preventivă în trafic poate salva vieți!” - a fost precizarea domnului Georgian, șofer profesionist de aproape 18 ani, pentru colegii de breaslă.

Felicitări, domnule conducător auto! Vă dorim doar călătorii liniștite!", a mai scris Poliţia Română pe Facebook.

Bătrâna spune că şoferul e vinovat

În scrâşnetul de frâne şi fumul de cauciuc topit, femeia înlemneşte preţ de câteva secunde, apoi îşi continuă drumul, nevătămată. Scăpată ca prin minune cu viaţă, femeia dă vina pe cel care a salvat-o. 

În timp ce muncitorii trudesc în jurul stâlpului rupt, bătrâna iese din nou pe drumul principal. Se cruceşte când vede urmările gestului, dar e convinsă că accidentul nu a fost vina ei. Pare să nu înţeleagă de ce Poliţia a amendat-o cu 435 de lei.

Bătrâna: ”Da' cine l-a pus pe el să treacă aşa aiurea, de nebun? Cum? De exemplu, eu mergeam, nu? Când să mă cobor jos, aud că uite maşina. Da' maşina, dacă era, nu mă lovea?”

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Păi v-a evitat în ultima secundă, doamnă!”

Bătrâna: ”Ei da! Eu când am asta, nu era nicio maşină pe stradă. Că dacă era, nu treceam”.

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Aţi văzut, în urma dumneavoastră, cum a intrat TIR-ul în gard?”

Bătrâna: ”Păi el a intrat, fac tot ca ăsta, că cică cred c-a fost băut”.

Adrian Obreja, reporter Observator: ”El să fi fost băut?”

Bătrâna: ”Şoferul!”

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Dar l-au testat poliţiştii, nu era băut!”

Bătrâna: ”Nu ştiu!”

Într-un interviu exclusiv pentru Observator, şoferul mărturiseşte că reflexele şi o minune dumnezeiască l-au ferit de tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Şoferul de TIR, care a evitat în ultima secundă o bătrână ce traversa neregulamentar, premiat de poliţişti: "Diplomă de master în condus defensiv"